DOLAR 32,5239 -0.04%
EURO 34,7605 -0.65%
ALTIN 2.442,760,29
BITCOIN 2077947-0,99%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Migros Grubu: Yapay Zeka İle Perakende Sektöründe Dönüşüm

Migros Grubu: Yapay Zeka İle Perakende Sektöründe Dönüşüm

ABONE OL
Mart 3, 2024 11:37
Migros Grubu: Yapay Zeka İle Perakende Sektöründe Dönüşüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Migros Grubu’nun Yapay Zeka Vizyonu

Kerim Tatlıcı, Migros Grubu Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, yapay zeka uygulamalarının perakendecilerin iş süreçlerini, envanter yönetimini, tedarik sistemlerini, pazar trendlerini anlama, müşteri iletişimini ve operasyonel süreçleri verimli hale getirdiğini belirtti. Tatlıcı, 2028’e kadar perakende sektöründe yapay zeka yatırımlarının 31 milyar doları perabet aşmasının beklendiğini vurguladı.

Yapay Zeka ve Perakende Sektörü

Tatlıcı, yapay zeka ve big data kullanarak geleneksel ve dijital kaynaklardan beslenerek müşteri deneyimini artırdıklarını, kişiselleştirilmiş hizmetler sunduklarını ve çözümler geliştirdiklerini belirtti. Money Sadakat Programı sayesinde müşteri alışkanlıklarını takip edip kişiye özel kampanyalar düzenlediklerini ifade etti.

Yapay Zeka Uygulamaları ve Müşteri Deneyimi

Migros Grubu, geliştirdiği yapay zeka uygulamalarıyla müşterilerin online perabet giriş ve offline etkileşimlerini veri odaklı analiz ederek kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor. ChefGPT ile müşterilere 7/24 yemek tarifleri ve alışveriş listelerine erişim sağlanırken, Money Kart sayesinde elde edilen verilerle tahmin modelleri oluşturuluyor.

Yapay Zeka İle Operasyonel Verimlilik

Tatlıcı, yapay zekanın şirket içi operasyonlarda kullanımının önemine vurgu yaparak, yapay zeka uygulamalarının anlık bilgi edinme, perabet twitter operasyon optimizasyonu ve müşteri etkileşimini pürüzsüz hale getirme konularında fark yarattığını söyledi. Yapay zeka ile sipariş analizi, envanter kontrolü, planogram uyumluluğu gibi konularda çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.