DOLAR 34,4648 0%
EURO 36,3756 0.01%
ALTIN 2.935,110,01
BITCOIN 32557502,51%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Merkezli Biyomühendislik Firması, Dünyada İlk Kez Kafa Nakli Sistemi Geliştirdi
  • Zor Haber
  • Teknoloji
  • ABD Merkezli Biyomühendislik Firması, Dünyada İlk Kez Kafa Nakli Sistemi Geliştirdi

ABD Merkezli Biyomühendislik Firması, Dünyada İlk Kez Kafa Nakli Sistemi Geliştirdi

ABONE OL
24 Mayıs 2024 20:50
ABD Merkezli Biyomühendislik Firması, Dünyada İlk Kez Kafa Nakli Sistemi Geliştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyin ve Omuriliğin Nakledilmesi İçin Yapay Zeka ve Robot Teknolojisi Kullanılıyor

ABD merkezli bir biyomühendislik firması, dünyada ilk kez bir kafa naklini sistemini geliştirdiğini iddia ediyor. Yayınlanan videoda, **BrainBridge** adını taşıyan prototipin, beyin ve omuriliğin bir hastadan diğerine nakledilmesi için yapay zeka ve robot teknolojisi kullandığı görülüyor.

Uzun Ömür Beklentisi Artabilir

Dubai merkezli proje lideri Hashem Al-Ghaili, **BrainBridge** prototipinin kullanımıyla, beynin genç kaldığı sürece insanların çok uzun süre yaşayabileceğini iddia ediyor. Bu yenilikçi tıbbi operasyonun, sekiz yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Uzmanlardan Karşı Görüşler

Daily Mail’in haberine göre, kafa nakli konseptine karşı çıkan uzmanlar, bu **prosedürün beyin işleyişini aşırı basitleştirdiğini** ve gerçekçi olmadığını iddia ediyor. Bazı uzmanlar, kafa naklinin etik olmadığını belirtirken, bir diğer grup da bu yeniliğin risklerini vurguluyor.

Etik ve Yasal Boyut

**Kafa nakli konusunun etik olup olmadığı** tartışmaları devam ederken, 2016 yılında Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği Etik-Hukuk Komitesi, bu işlemi etik bulmamış ancak yasaklama yetkisine sahip olmadığını belirtmişti.

Teknolojinin Geleceği

Proje lideri Al-Ghaili, **BrainBridge** teknolojisinin hayat kurtaran tedavilere kapı araladığını ve biyomedikal bilimin sınırlarını zorlayarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi hedeflediklerini vurguluyor. Şirket, uzmanları işe alarak ve en iyi yetenekleri çekerek, bu yenilikçi sistemin geliştirilmesine devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.