DOLAR 32,9401 -0.14%
EURO 35,8112 -0.17%
ALTIN 2.521,160,55
BITCOIN 22167273,21%
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri İçin Yerli ve Milli Radar Sistemlerini Teslim Etti
  • Zor Haber
  • Teknoloji
  • ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri İçin Yerli ve Milli Radar Sistemlerini Teslim Etti

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri İçin Yerli ve Milli Radar Sistemlerini Teslim Etti

ABONE OL
23 Mayıs 2024 20:37
ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri İçin Yerli ve Milli Radar Sistemlerini Teslim Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün’ün Açıklamaları

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirdiği yerli ve milli erken ihbar radar sistemlerinin ilk teslimatını gerçekleştirdi. ASELSAN Gölbaşı Tesisleri’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, radar sistemlerinin harp alanı ve sınır güvenliği açısından önemini vurgulayarak, yaklaşık 30 yıldır radar alanında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

ALP 300-G Radar Sistemi

Görgün, teslim edilen radarın ALP 300-G olarak adlandırıldığını ve 500’e yakın sayısal haberleşme kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. ALP 300-G’nin diğer ülkelerde kullanılan radarlardan üstün olduğunu belirten Görgün, radarın aktif elektronik tarama özelliğine sahip olduğunu ve saniyede 81 DVD’nin içeriğini işleyebildiğini söyledi.

ASELSAN’ın Radar Başarıları

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN’ın radar alanında önemli başarılar elde ettiğini belirterek, ALP 300-G ve alçak irtifa radarı ile erken ihbar ve hava savunma radar ailelerinde önemli aşamalar kaydedildiğini ifade etti. Akyol, ASELSAN’ın Türkiye’nin radar ihtiyaçlarını milli olarak karşılayacak seviyeye geldiğini ve geleceğin teknolojilerine hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.