DOLAR 32,3811 -0.21%
EURO 34,8416 0.18%
ALTIN 2.440,550,09
BITCOIN 2041895-1,19%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Yapay Zeka Zirvesi: Future AI Summit’24

İstanbul’da Yapay Zeka Zirvesi: Future AI Summit’24

ABONE OL
Nisan 16, 2024 20:09
İstanbul’da Yapay Zeka Zirvesi: Future AI Summit’24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay Zeka Zirvesi Kapsamında Değerlendirmeler

Istanbul’da düzenlenen Future AI Summit’24, yapay zeka alanında uzman isimleri bir araya getirdi. Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) Kemerburgaz’daki Future Campus’te gerçekleşen zirvede, yapay zeka’nın geleceği ve etkileri ele alındı.

Yapay Zeka Konuşmacıları ve İlginç Sunumlar

Zirvenin açılışında IBM Master Inventor Neil Sahota, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Uzmanı Dr. Yasin İnağ ve diğer isimler yapay zeka üzerine konuştular. Açılış konuşmasını yapay zeka “Lucia” ile başlaması ise dikkat çekti.

Yapay Zeka ve Eğitim Alanındaki Potansiyeli

BAU Global Başkanı Enver Yücel, yapay zekanın eğitimdeki dönüştürücü gücüne vurgu yaptı. Kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarak her öğrencinin potansiyelini en üst seviyede kullanmasına olanak tanıyan yapay zeka, eğitimde büyük değişikliklere yol açacak.

Yapay Zeka ve İstihdamın Geleceği

IBM Master Inventor Neil Sahota, yapay zekanın istihdam alanında değişikliklere yol açacağını ancak yeni iş fırsatları da doğuracağını belirtti. Sahota, yakın gelecekte 97 milyon yeni iş alanının açılacağını ve bu doğrultuda küresel işçilerin yeniden eğitim alacağını söyledi.

BAU’nun Gelecek Vizyonu

BAU Rektörü Prof. Esra Hatipoğlu, üniversitenin teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek geleceğin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeyi hedeflediğini belirtti. Yapay zeka alanında yapacakları çalışmalarla topluma fayda sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Future AI Summit’24’ün akademisyenleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek yapay zeka konusunda önemli tartışmalara ve iş birliklerine zemin hazırladığı görüldü. Zirvenin her sene düzenlenmesi planlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.