DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053940-0,94%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belçika’nın Damme Kentinden Safranbolu’ya “Sakin Şehir” Ünvanı
  • Zor Haber
  • Magazin
  • Belçika’nın Damme Kentinden Safranbolu’ya “Sakin Şehir” Ünvanı

Belçika’nın Damme Kentinden Safranbolu’ya “Sakin Şehir” Ünvanı

ABONE OL
Mart 25, 2024 17:11
Belçika’nın Damme Kentinden Safranbolu’ya “Sakin Şehir” Ünvanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Safranbolu’ya “Sakin Şehir” Ünvanı Verildi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Yer Alan Safranbolu’ya Önemli Bir Ünvan

Belçika’nın Damme kentinde düzenlenen törenle, Türkiye’nin eşsiz ilçelerinden biri olan Karabük’ün Safranbolu ilçesine “Sakin Şehir” ünvanı verildi. Safranbolu, tarihi yapıları, yöresel ürünleri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor ve Türkiye’nin 25’inci sakin şehri oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin Açıklamaları

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 1,5 yıl önce “Sakin Şehir” ağına katılmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan tek ilçe olduğunu ve dünyada 20 kentten birisi olduğunu vurguladı. Köse, Cittaslow ünvanının Safranbolu’ya çok yakışacağını düşündüklerini ve 70 özelliği sağladıkları için Safranbolu’nun Cittaslow Ağı’na kabul edildiğini ifade etti. Başkan Köse, Safranbolu’nun turizm potansiyeline katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtti.

Vatandaşların ve Esnafın Memnuniyeti

Tarihi ilçenin “Sakin Şehir” ünvanı alması, ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. İşletmeci Semih Yıldırım, bu önemli ünvanı korumak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtirken, esnaf Erhan Başkaya ise Safranbolu’nun sakin ve huzurlu bir kent olduğunu ve aldıkları ünvan nedeniyle memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.