DOLAR 32,2482 -0.04%
EURO 34,6952 -0.1%
ALTIN 2.404,610,19
BITCOIN %
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Manhattan’daki City College Kampüsünde Filistin Destekçileri Protesto Düzenledi
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Manhattan’daki City College Kampüsünde Filistin Destekçileri Protesto Düzenledi

Manhattan’daki City College Kampüsünde Filistin Destekçileri Protesto Düzenledi

ABONE OL
Nisan 27, 2024 13:20
Manhattan’daki City College Kampüsünde Filistin Destekçileri Protesto Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kampüste İşçiler ve Aktivistler İlk Kez Protestoya Katıldı

City College kampüsünde iki gündür devam eden Filistin destekçisi protestolarda, kendilerini “New York Workers” olarak adlandıran işçiler ve bazı aktivistler de yer aldı. City College öğrencilerinin kurduğu Gazze Dayanışma Kampı, öğrenci protestolarının sokağa taşınarak halkla birleşmesi açısından dikkat çekiciydi.

Müslüman Gençler Cuma Namazını Kıldı, Ortodoks Yahudi Cemaati Destek Verdi

Üniversite kampüsünde dayanışma kampının kurulduğu parkta Müslüman gençler Cuma namazını birlikte kılarken, destek veren diğer protestocular da saygıyla bekledi. New York’taki Ortodoks Yahudi cemaatinin bazı üyeleri de İsrail ve Siyonizm karşıtı pankartlarla protestoya katılarak Filistin’e desteklerini belirttiler.

Protestoların Yeniden İvme Kazanması Bekleniyor

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının devam etmesiyle protestoların ABD genelinde üniversitelerden başlayarak artması bekleniyor. Başkanlık seçimleri öncesinde bazı STK’ler ve işçi sendikalarının da katılımıyla geniş çaplı bir sokak hareketi oluşma ihtimali güçleniyor.

Protestocular Provokasyona Karşı Direndi

City College’daki Gazze Dayanışma Kampı, bir karşıt protestocunun provoke etme girişimine karşı direndi. Filistinli gençler, provokatörü etkisiz hale getirirken, New York polisi şahsı gözaltına aldı ve şahsın Amerikalı olmadığını iddia ettiği anlar yaşandı.

Protestocular Güçlerini Arttırıyor

Columbia Üniversitesindeki protesto grubu adına konuşan temsilci, City College‘daki Gazze Dayanışma Kampı’nda protestocuların hiç olmadığı kadar güçlü olduklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, City College yönetimi ile başlayan pazarlık süreci protestocular için büyük bir zafer anlamına geldi.

Siyasetçiler ve Üniversiteler Filistin Protestolarını Destekliyor

Alexandria Ocasio-Cortez ve Ilhan Omar gibi siyasetçiler, üniversitelerdeki Filistin destekçisi protestolara destek vererek, göstericilerle dayanışma içinde olduklarını gösterdiler. Öğretim görevlileri, profesörler ve bazı siyasetçilerin de bu protestolara destek vermesi üniversite yönetimlerini zor durumda bırakıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.