DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Martin Scorsese, Film Geliştirme Davasıyla Gündemde

Martin Scorsese, Film Geliştirme Davasıyla Gündemde

ABONE OL
Mart 23, 2024 17:11
Martin Scorsese, Film Geliştirme Davasıyla Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Martin Scorsese’ye 500 Bin Dolar Karşılığında Beklenen İş Birliği Yapılmadı İddiası

Ünlü yönetmen Martin Scorsese, Dolunay Katilleri filmiyle dikkatleri üzerine çekmişken bu sefer bir dava ile gündemde. Scorsese’ye ödendiği iddia edilen 500 bin dolar karşılığında 2. Dünya Savaşı filmi projesine destek vermediği gerekçesiyle suçlanıyor.

Yapımcı, Projeye Destek Vermediği İddialarını Reddediyor

Senarist Simon Afram, Scorsese’nin ya kendisinin ya da ekibinin projeyi hayata geçirmek için herhangi bir adım atmadığını iddia ediyor. Dava dilekçesinde, projenin hala başlamadığı ve oyuncu kadrosunun bile tamamlanmadığı belirtiliyor.

Scorsese’nin avukatları ise yönetmenin projeyi geliştirmek için çaba sarf ettiğini, ancak beklenen sürecin uzun olduğunu ve bu durumun endüstride sıkça yaşandığını belirtiyor. The Irishman filminin 12 yıl süren bir geliştirme süreci olduğu örnek olarak gösteriliyor.

İddialar ve Savunmalar

Davalılar, Scorsese’nin kendileriyle iletişime geçmediğini iddia ederken, yönetmenin avukatları ise Scorsese’nin proje için potansiyelli yönetmenlerle iletişime geçtiğini ancak sonuç alamadığını ifade ediyor.

Scorsese’nin ekibi, sözleşme gereği ödenmesi gereken 500 bin doların henüz ödenmediğini iddia ederken, yönetmenin avukatları ise Scorsese’nin beklentiler ile gerçeklik arasındaki farkı anlamayan acemi bir yapımcının dava açtığını savunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.