DOLAR 32,2673 0.08%
EURO 34,7626 -0.05%
ALTIN 2.401,62-0,31
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 9-16 Mayıs’ta Gerçekleşecek
  • Zor Haber
  • Magazin
  • 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 9-16 Mayıs’ta Gerçekleşecek

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 9-16 Mayıs’ta Gerçekleşecek

ABONE OL
Nisan 26, 2024 17:31
27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 9-16 Mayıs’ta Gerçekleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Danışmanı Açıklamalarda Bulundu

Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Humayun Sungar, 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin sinemaseverlerle buluşacağını duyurdu. Sungar, kadın meseleleriyle uğraşarak ayakta durabilmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Festival Danışmanı Reyhan Atasü Topçuoğlu ise yaptıkları her projede kadınların hayatındaki her alanda haklar ve eşitlik için çaba harcadıklarını vurguladı. Topçuoğlu, festivalin kadınların hikayelerini yaymayı, kadınların sinema alanındaki emeğini görünür kılmayı ve kutlamayı amaçladığını söyledi.

‘Kült Kavaklıdere’de Festival Coşkusu

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara’nın eski adıyla bilinen ‘Kavaklıdere Sineması’ yeni adıyla ‘Kült Kavaklıdere’de gerçekleşecek. Topçuoğlu, bu mekanda seyircilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve Ankara’nın belleğine sahip çıkacaklarını belirtti. Kavaklıderem Derneği, Kavaklıdere esnafı ve gönüllü gençlerin desteğiyle sinemayı canlandırdıklarını da ekledi.

Ödül Sahipleri Açıklandı

Festival Sanat Direktörü Dilek Metin Sert, Onur Ödülü’nün bu yıl Hatice Aslan’a verileceğini açıkladı. Ayrıca, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ni oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ve yapımcı Nida Karabol’un, Genç Cadı Ödülü’nü ise oyuncu Deniz İlhan’ın kazandığını duyurdu. Ödüller, 9 Mayıs’ta düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.