DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzmanlar Açıkladı: Egzersizin Cinsiyet Üzerindeki Etkisi

Uzmanlar Açıkladı: Egzersizin Cinsiyet Üzerindeki Etkisi

ABONE OL
Şubat 23, 2024 15:12
Uzmanlar Açıkladı: Egzersizin Cinsiyet Üzerindeki Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar, Egzersiz Yaparak Daha Fazla Fayda Sağlıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya göre, 27 ile 61 yaşları arasındaki 412 bin yetişkinin 20 yıl boyunca takip edilmesi sonucunda elde edilen veriler dikkat çekici sonuçları ortaya koydu.

Kadınlar, Her Bir Dakikayla Daha Fazla Fayda Elde Ediyor

Araştırmada, her iki cinsiyetin de egzersiz yaparak erken ölüm riskini azaltabileceği ancak kadınların daha fazla fayda sağladığı belirlendi. Koşu, bisiklet sürme ve kuvvet antrenmanı gibi aktivitelerin, kadınların sağlığına erkeklerden daha az çaba harcayarak daha fazla katkı sağladığı gözlemlendi.

Kadınların Ölüm Riski Daha Düşük

Düzenli egzersiz yapan kadınların egzersiz yapmayanlara kıyasla ölümcül kalp krizi veya felç geçirme olasılığının yüzde 36 daha az olduğu tespit edildi. Bu oran erkekler arasında yüzde 14 olarak belirlendi. Ayrıca, kadınların herhangi bir nedene bağlı erken ölüm riskinde erkeklere kıyasla yüzde 24 daha fazla azalma olduğu görüldü.

Cinsiyet Farklılığı

Araştırmacılar, bulguların cinsiyet farklılıklarıyla açıklanabileceğini belirtiyor. Erkeklerin fizyolojik yapısının egzersize daha uygun olduğu, kadınların ise aynı sonuca ulaşabilmek için daha fazla çaba harcaması gerektiği vurgulanıyor.

Araştırmada yer alan Dr. Susan Cheng, bu çalışmanın herkesin, özellikle de kadınların, egzersizin sağladığı faydaları daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.