DOLAR 32,4175 -0.03%
EURO 34,7952 -0.15%
ALTIN 2.427,96-0,28
BITCOIN 20646841,47%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sydney Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre: Akşam Egzersizi Kalp ve Damar Sağlığı İçin En Etkili
  • Zor Haber
  • Sağlık
  • Sydney Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre: Akşam Egzersizi Kalp ve Damar Sağlığı İçin En Etkili

Sydney Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre: Akşam Egzersizi Kalp ve Damar Sağlığı İçin En Etkili

ABONE OL
Nisan 15, 2024 18:13
Sydney Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre: Akşam Egzersizi Kalp ve Damar Sağlığı İçin En Etkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Verileri ile Yapılan Araştırmada Akşam Egzersizinin Önemi Ortaya Çıktı

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi’ndeki bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Birleşik Krallık Biyobankası ivme ölçümü çalışmasından elde edilen veriler incelendi. 40 yaş üstü ve obez 29,836 kişinin sağlık durumu 8 yıla yakın bir süre boyunca takip edildi.

Önemli Bulgular:

  • Ölüm ve Hastalık Durumları: Araştırma kapsamında 1425 ölüm, 3980 kalp ve damar hastalığı vakası ile 2162 mikrovasküler fonksiyon bozukluğu tespit edildi.
  • Akşam Egzersizi ve Risk Azalma: Kalp atış hızını yükselten orta ila şiddetli fiziksel aktivitelerin çoğunu akşam 6 ile gece yarısı arasında yapan kişilerin erken ölüm veya kalp-damar hastalıklarından ölüm riskinin daha az olduğu belirlendi.
  • Egzersiz Süresi ve Sıklığı: 3 dakika ya da daha uzun süren akşam egzersizlerinin, günlük toplam fiziksel aktivite miktarı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu tespit edildi.
  • Tür Ayrımı: Araştırmacılar, fiziksel aktivite türlerine göre ayrım yapmazken, akşam yapılan egzersizin tip 2 diyabete karşı en koruyucu egzersiz olduğunu gösteren bulgular elde edildi.

Araştırmanın başyazarı Dr. Matthew Ahmadi, elde ettikleri verilerin akşam egzersizinin kalp ve damar sağlığı üzerindeki olumlu etkisini kanıtladığını ve bu egzersizin tip 2 diyabet riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.