DOLAR 32,2195 0.04%
EURO 35,4011 0.32%
ALTIN 2.522,740,90
BITCOIN 2133963-1,13%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekirdağ’da Okullarda Müzik Eşliğinde Fiziksel Aktiviteler Ders Başı Yapılıyor
  • Zor Haber
  • Eğitim
  • Tekirdağ’da Okullarda Müzik Eşliğinde Fiziksel Aktiviteler Ders Başı Yapılıyor

Tekirdağ’da Okullarda Müzik Eşliğinde Fiziksel Aktiviteler Ders Başı Yapılıyor

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 14:23
Tekirdağ’da Okullarda Müzik Eşliğinde Fiziksel Aktiviteler Ders Başı Yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Programı Okullarda Uygulanıyor

Tekirdağ’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen program kapsamında, öğrencilerin **müzik eşliğinde fiziksel aktivitelerle ders başı yaptığı** duyuruldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Ebru Esen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek okullardaki egzersiz programını tanıttı.

Öğrencilere Sağlıklı Yaşam Alışkanlığı Kazandırılıyor

Esen, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu’ndaki etkinlikte yaptığı açıklamada, **eğitim-öğretim yılı başından bu yana öğrencilere düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırıldığını** belirtti. Öğrencilerin hem spor yaparak hem de eğlenerek derslere motivasyonla katıldığını vurgulayan Esen, amacın öğrencilerin güne enerjik ve mutlu başlamasını sağlamak, öğrenmeye hazır hale gelmelerini desteklemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek ve sporu sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin Motivasyonu ve Akademik Başarıları Artıyor

Esen, **fiziksel aktivitelerin öğrencilerin derslere olan ilgisini artırdığını** belirterek, öğrencilerin ruhsal açıdan eğitim öğretime başlarken motivasyonlarının artması ve öğrenmeye hazır hale gelmelerinin akademik başarılarını olumlu etkileyeceğini ifade etti. Ayrıca, spor ve egzersizin toplumdaki önemine dikkat çekerek ailelerin de bilinçlendirilmesini hedeflediklerini aktardı.

Öğrenciler ve Öğretmenlerden Olumlu Geri Dönüşler

Öğrencilerden İremsu Bal, **sağlıklı yaşam için sporun önemini** vurgulayarak, programın kendilerine sağlıklı alışkanlıklar kazandırmakta yardımcı olduğunu belirtti. Öğrenci Bahar Ertuğ ise **öğretmenleriyle birlikte spor yapmanın keyifli olduğunu** ve derslerinin daha zevkli geçtiğini paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.