DOLAR 32,2239 0.05%
EURO 35,1083 0.23%
ALTIN 2.502,170,09
BITCOIN 2136828-0,98%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Tekin’den Eğitim Gündemine İlişkin Açıklamalar
  • Zor Haber
  • Eğitim
  • Bakan Tekin’den Eğitim Gündemine İlişkin Açıklamalar

Bakan Tekin’den Eğitim Gündemine İlişkin Açıklamalar

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 14:24
Bakan Tekin’den Eğitim Gündemine İlişkin Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Tekin, Eğitimde Programları Revize Etmenin Önemini Vurguladı

Bakan Tekin, katıldığı A Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Kendisinin de emekçi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tekin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Yeni müfredat taslağına neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin soruya cevap veren Tekin, programların teknolojik gelişmelere ve dünyadaki değişmelere ayak uydurabilmesi için belirli aralıklarla revize edilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Öğretmenlerin Talepleri Doğrultusunda Yeni Müfredat Taslağı

Bakan Tekin, Türkiye genelinde öğretmenlerle yapılan görüşmeler sonucunda haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiği yönünde taleplerin geldiğini ancak mevcut programda bunun mümkün olmadığını belirtti. Öğretmenlerin taleplerini dikkate alarak genel müdürlüklerin programları revize etmeye hazır olduklarını belirten Tekin, seyreltme gerekliliğinin yeni müfredat taslağında yer aldığını açıkladı.

İntegral Konusunun Yeni Müfredatta Yer Almaması

Bakan Tekin, yeni müfredat taslağında integral konusunun yer almamasına ilişkin olarak, akademik ve bilimsel altyapı doğrultusunda kararlar alındığını belirtti. Programların seyreltilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, çocukların karşılaştığı içeriklerin rekabet ettiğimiz diğer ülkelerin çocuklarından iki kat daha fazla olduğunu belirtti.

Öğretmen Atamaları ve Özel Okul Ücretleri

Bakan Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı’nın nihai kararının ardından açıklama yapacaklarını belirtti. Özel okullardaki fiyat artışlarına da değinen Tekin, hukuki denetim yetkisinin olmadığını ancak Ticaret Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Milli Eğitim Şurası İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası’nın Bakanlık için önemli bir istişare süreci olduğunu belirterek, şuranın önemli bir referans olduğunu vurguladı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın saha çalışmalarını sürdürdüğünü ve şuranın planlarının bu yıl sonu veya 2025 bahar ayları olduğunu açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.