DOLAR 32,2469 0.23%
EURO 35,1685 0.18%
ALTIN 2.467,980,02
BITCOIN 2087854-0,09%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Matematik Alan Becerileri
  • Zor Haber
  • Eğitim
  • Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Matematik Alan Becerileri

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Matematik Alan Becerileri

ABONE OL
Nisan 29, 2024 14:21
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Matematik Alan Becerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Matematik Dersi Yeni Yaklaşım İle Yeniden Dizayn Edildi

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde, matematik alan becerileri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyini kapsayan ve süreç bileşenleri ile modellenebilen beceriler dikkate alınarak belirlendi. Programın benimsediği beceri odaklı, anlam ve ihtiyaç temelli yaklaşımın matematiğin korkulan değil sevilen, ezberlenen değil keşfedilen bir ders olmasına hizmet etmesi amaçlandı.

Öğretmenlere Yeni Yaklaşımı Anlamaları İçin Destek Sağlandı

Öğretmenlerin programın yeni yaklaşımını anlamlandırmalarını sağlayacak ve sınıf içi uygulamalarına ışık tutacak her türlü açıklama program metninde yer aldı. 5 alan becerisi planlandı Yeni müfredatta yer verilen 5 matematik alan becerisi, “matematiksel muhakeme”, “matematiksel problem çözme”, “matematiksel temsil”, “veri ile çalışma” ve “veriye dayalı karar verme”, “matematiksel araç ve teknoloji ile çalışma” olarak planlandı.

İlkokul, Ortaokul ve Lise Düzeyinde İçerik ve Yaklaşımlar Güncellendi

Matematik dersi öğretim programları hazırlık sürecinde ilkokul, ortaokul ve lise komisyonları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bütüncül yapısı gereğince birlikte çalıştı. Öncelikle “sayılar”, “geometri” ve “istatistik ve olasılık” konularının ilkokuldan liseye kadar ilişkisel ve tutarlı bir biçimde nasıl yerleştirilmesi gerektiğine odaklanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.