DOLAR 32,9323 -0.17%
EURO 35,7883 -0.24%
ALTIN 2.528,400,84
BITCOIN 22341914,92%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlar Çatışmalar Nedeniyle Kenti Terk Ediyor
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Myanmar’da Arakanlı Müslümanlar Çatışmalar Nedeniyle Kenti Terk Ediyor

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlar Çatışmalar Nedeniyle Kenti Terk Ediyor

ABONE OL
19 Mayıs 2024 13:20
Myanmar’da Arakanlı Müslümanlar Çatışmalar Nedeniyle Kenti Terk Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arakanlı Müslümanlar, Buthidaung Kenti’nde Yaşanan Çatışmalardan Kaçıyor

Myanmar’da yerinden edilen ve Bangladeş sınırındaki Buthidaung kentine sığınan binlerce Arakanlı Müslüman, artan çatışmalar nedeniyle kenti terk etmek zorunda kalıyor. Arakan ordusu ile Myanmar ordusu arasında çatışmaların yaşandığı hatırlatılıyor.

Buthidaung Kentindeki Sığınmacıların Yaşadığı Binalar Hedef Alınıyor

Arakan eyaletinin başkenti Sittwe’nin 90 kilometre kuzeyindeki Buthidaung kentinde sığınmacıların yaşadığı binaların hedef alındığı belirtiliyor. Kentteki evlerin yanı sıra, devlet binaları, okullar ve hastanelerin de çatışmalarda yerle bir edildiği söyleniyor.

Arakanlı Müslümanlar Yeniden Zorla Yerlerinden Ediliyor

Arakha ordusunun ele geçirdiği Buthidaung’da ateşe verilen okul ve hastanelerde birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade ediliyor. Arakanlı Müslümanların Arakha ve Myanmar ordusu tarafından zorla yerlerinden edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Uluslararası Topluma Çağrı

Hakları aktivisti Nay San Lwin, Arakanlı Müslümanlara yönelik yaşanan durumu vurgulayarak uluslararası toplumu, soykırımdan kurtularak Buthidaung kentine sığınanların durumunu görmezden gelmemeleri konusunda uyarıyor.

Arakha Ordusu İddiaları Reddediyor

Arakha ordusu, Buthidaung kentini ateşe verdiği iddialarını reddederek, Myanmar ordusunun hava saldırılarının bu duruma neden olduğunu ileri sürüyor.

Arakan’daki Tansiyon Yükseliyor

2012’de Arakan eyaletinde çıkan çatışmalar sonucunda binlerce kişinin katledildiği ve yüzlerce evin ateşe verildiği hatırlatılıyor. 2017’de başlayan olaylar sonucunda binlerce Arakanlı Müslümanın Bangladeş’e sığındığı ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının yaşanan şiddeti “etnik temizlik” veya “soykırım” olarak adlandırdığı belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.