DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

POMEM Başvuru Süreci Detayları Belli Oldu

POMEM Başvuru Süreci Detayları Belli Oldu

ABONE OL
Nisan 4, 2024 14:08
POMEM Başvuru Süreci Detayları Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

POMEM Başvuru Tarihleri ve Detayları

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı POMEM için başvurular, lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 puan türünden en az 60,00 puan alan adaylar arasından yapılacak. Başvurular 04 Nisan ile 14 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru ekranına http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapılacak.

Başvuru Koşulları

Başvuru yapabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, lisans mezunu veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca belirlenen KPSS taban puanını almış olmaları ve diğer şartları taşımaları gerekmektedir. Başvuru süreci boyunca adaylardan başvuru ücreti alınmayacak.

Önemli Başvuru Şartları

  • Yaş: 01 Ocak 1995 ve sonrasında doğan adayların 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
  • Sağlık Şartları: Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen boy, kilo ve beden kitle indeksi şartlarını taşımaları gerekmektedir.
  • Ceza Durumu: Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmaları ve belirli suçlardan dolayı mahkum olmamış olmaları gerekmektedir.
  • Diğer Şartlar: Siyasi parti üyeliği bulunmamak, alkol, uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması gerekmektedir.

Bu şartlara uygun adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.