DOLAR 34,1207 0.29%
EURO 38,1058 0.1%
ALTIN 2.873,751,59
BITCOIN 2138555-1,43%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri: Hububat İhracatında %12,4 Artış
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri: Hububat İhracatında %12,4 Artış

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri: Hububat İhracatında %12,4 Artış

ABONE OL
17 Eylül 2024 15:19
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri: Hububat İhracatında %12,4 Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GAİB Hububat İhracatında Büyüme

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, hububat ihracatı geçen yıla göre %12,4 artarak 2,2 milyar dolara ulaştı. GAİB Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, bölgelerinin Türkiye’nin en fazla hububat ihracatı yapan bölgesi olduğunu vurguladı.

Rekabet Avantajı ve Gelir Artışı

Kadooğlu, küresel gıda fiyatlarındaki gerilemenin bazı ürünlerde baskı yarattığı bir dönemde sektörel ürün çeşitliliğinin ihracat gelirlerini artırdığını belirtti. Özellikle buğday unu ve ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat düşüşlerine rağmen, ihracatçıların güçlü mali altyapıları sayesinde dengeli bir tablo sağlandığını ifade etti.

Sektörel Odak ve Artış Trendi

Kadooğlu, tatlı bisküvi, gofret ve çikolata gibi satış fiyatı yüksek ürünlerin hububat sektöründe fark yaratan unsurlar olduğunu vurgulayarak, bu ürünlerde birim fiyatların %10,9 arttığını ve böylece ülke ortalamasının üzerinde bir performans sergilendiklerini belirtti. Hububat sektörünün Türkiye genelindeki birim fiyatlarının düşüş gösterdiği bir dönemde, Güneydoğu Anadolu’nun bu olumlu ayrışması sektör temsilcilerini memnun etti.

Bu açıklamalar, Güneydoğu Anadolu’nun hububat sektöründe başarılı bir performans sergileyerek Türkiye’nin ihracattaki lokomotifi olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.