DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0235 0.11%
ALTIN 2.801,36-0,04
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Eyalet Başsavcıları Sosyal Medya Platformlarından Çocukları Korumayı İstiyor
  • Zor Haber
  • Dünya
  • ABD Eyalet Başsavcıları Sosyal Medya Platformlarından Çocukları Korumayı İstiyor

ABD Eyalet Başsavcıları Sosyal Medya Platformlarından Çocukları Korumayı İstiyor

ABONE OL
16 Eylül 2024 13:11
ABD Eyalet Başsavcıları Sosyal Medya Platformlarından Çocukları Korumayı İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

42 Eyalet Başsavcısından Kongre’ye Çocukların Ruhsal Sağlığı İçin Uyarı Talebi

ABD’nin çeşitli eyaletlerinden başsavcılar, sosyal medya platformlarının çocuk ve gençlerin ruh sağlığına olası tehditlerine karşı önlem alınması gerektiğine dair bir mektup gönderdi. New York, California, Colorado ve Kentucky gibi 42 eyaletin başsavcısı, çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyebilecek içeriklerin sosyal medya platformlarında uyarılarla belirtilmesinin gençlerin zarar görme riskini azaltacağını vurguladı.

Uyarılar Sadece Riskleri Değil, Gözetimi ve Yatırımları da Destekliyor

Başsavcılar, talep ettikleri uyarıların sadece çocukları korumakla kalmayacağını, aynı zamanda sosyal medya platformlarının gözetimi ve araştırmalarını teşvik ederek gençler için daha güvenli bir çevre oluşturacağını belirtti. Bu adımın, teknoloji şirketlerini çocuklara yönelik zararları önlemek için daha fazla sorumluluk almaya teşvik edeceği düşünülüyor.

ABD Senatosu’ndan Geçen Yasa ile Çocukların Çevrimiçi Güvenliği Güçlendirildi

ABD Senatosu’ndan geçen yasa, teknoloji şirketlerini çocuklara yönelik zorbalık, uyuşturucu bağımlılığı, cinsel istismar gibi zararları önlemek için makul adımlar atmaya zorlarken, çocukların çevrimiçi verilerine karşı korumaları genişletmeyi hedefliyor. Bazı eyaletler ise çocukların sosyal medya kullanımını sınırlamak veya şirketleri genç kullanıcılara yönelik riskleri azaltmaya zorlamak için yasa tasarıları kabul etmişti. Bu adımlar, çocukların dijital dünyada daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.