DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0235 0.11%
ALTIN 2.801,36-0,04
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’ya Karşı Uzun Menzilli Silah Kullanımını Savunuyor
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’ya Karşı Uzun Menzilli Silah Kullanımını Savunuyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’ya Karşı Uzun Menzilli Silah Kullanımını Savunuyor

ABONE OL
14 Eylül 2024 13:13
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’ya Karşı Uzun Menzilli Silah Kullanımını Savunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zelenskiy’nin Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkındaki Açıklamaları

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 20. Yalta Avrupa Stratejisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devam ettiğini ve Batı ülkelerinden alınan uzun menzilli silahların Rus mevzilerine karşı kullanılması gerektiğini belirtti. Bu silahların Rusya’daki askeri hedeflere yönelik kullanımının şimdilik yasak olduğunu hatırlatan Zelenskiy, Batı’dan destek beklediklerini vurguladı.

Zelenskiy’nin Barış İçin Çağrısı

Zelenskiy, savaşın sonlandırılması için uluslararası hukuk çerçevesinde güçlü kararlar alınması gerektiğini savundu. Rusya Devlet Başkanı Putin’in savaşı sürdürmek istediğini ifade eden Zelenskiy, savaşın Rusya için daha zor hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ukrayna’nın barış planını ABD Başkanı Joe Biden’a iletmek istediğini belirten Zelenskiy, iki çözümün olduğunu söyledi: Rus ordusunu yenmek veya diplomasi ile Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü sağlamak.

Zelenskiy’nin İran’a Tepkisi

Zelenskiy, İran’ın Rusya’ya füzeler tedarik ettiğine dair bilgiler aldıklarını ve İran yapımı füzelerin müttefikleriyle imha edilmesi gerektiğini belirtti. Rus füzeleri ve İran’ın ürettiği insansız hava araçlarının ortak bir şekilde durdurulması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Zelenskiy’nin açıklamalarına göre, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı mücadelesinde uluslararası destek ve uzun menzilli silahlar kritik bir rol oynamaktadır. Zelenskiy, savaşın sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için güçlü kararların alınması gerektiğini vurgulamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.