DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0235 0.11%
ALTIN 2.801,36-0,04
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Kore Lideri Kim, Nükleer Silahlar Üretim Üssünü Denetledi
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Kuzey Kore Lideri Kim, Nükleer Silahlar Üretim Üssünü Denetledi

Kuzey Kore Lideri Kim, Nükleer Silahlar Üretim Üssünü Denetledi

ABONE OL
13 Eylül 2024 13:13
Kuzey Kore Lideri Kim, Nükleer Silahlar Üretim Üssünü Denetledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kim, Nükleer Silahlar Üretim Üssünde Detaylı İncelemeler Yaptı

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı KCNA’nın bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Nükleer Silahlar Enstitüsü ve Nükleer Malzeme Üretim Üssü’nü denetledi. Kim, denetleme sırasında nükleer savaş başlıkları ve mevcut nükleer malzemelerin üretimi hakkında detaylı bilgi aldı.

Kim, Üretim Ekibine Teşekkürlerini İletti

Denetleme esnasında nükleer silah üretimi alanındaki bilim insanları, teknisyenler ve yetkililere üretim planını “hatasız” şekilde gerçekleştirdikleri için teşekkür eden Kim, ülkesinin nükleer enerji alanındaki teknik gücünden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kuzey Kore’nin Nükleer Silahlarını Artırması Gerektiği Vurgulandı

Kim Jong-un, ülkesinin “kendini savunması adına nükleer silahlarını katlanarak artırması” gerektiğini vurgulayarak, ülkenin nükleer enerji alanındaki teknik gücünden gurur duyduğunu ifade etti.

Kuzey Kore’nin Uranyum Zenginleştirme Tesisi Kamuoyuna Duyuruldu

Kuzey Kore’nin bu açıklamasıyla birlikte ilk kez bir “uranyum zenginleştirme tesisi”ni kamuoyuna duyurduğu belirtilmektedir. Güney Kore ve ABD istihbarat birimlerine göre, Kuzey Kore’nin başkent Pyongyang yakınlarında bulunan bir komplekste uranyum zenginleştirme tesisi bulunmaktadır. Ayrıca, Kuzey Kore’nin 2010 yılında ABD’li nükleer enerji uzmanı Siegfried Hecker’i uranyum zenginleştirme tesisini incelemesi için davet ettiği bilinmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.