DOLAR 34,0144 -0.16%
EURO 38,0621 0.36%
ALTIN 2.833,401,10
BITCOIN 21538665,92%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Starlink Uydularının Elektromanyetik Radyasyonu Üzerine Yapılan Araştırma
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Starlink Uydularının Elektromanyetik Radyasyonu Üzerine Yapılan Araştırma

Starlink Uydularının Elektromanyetik Radyasyonu Üzerine Yapılan Araştırma

ABONE OL
19 Eylül 2024 13:11
Starlink Uydularının Elektromanyetik Radyasyonu Üzerine Yapılan Araştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Starlink’in Yaydığı Elektromanyetik Radyasyon Detaylı Bir Araştırmada İncelendi

“Astronomy and Astrophysics” dergisinde yayımlanan bir araştırmada, Starlink’in ikinci nesil V2 Mini uydularının yaydığı elektromanyetik radyasyon incelendi. Araştırmacılar, Düşük Frekans Sırası (LOFAR) ağını kullanarak bu uyduların önceki nesil uydulara kıyasla 32 kat daha güçlü “istenmeyen” elektromanyetik radyasyon yaydığını tespit etti.

Uluslararası Standartları Aşan Radyasyon Seviyeleri Belirlendi

ASTRON’dan araştırmacılar, yaptıkları çalışmada Starlink’in V2 Mini uydularının, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) düzenlemelerini aşan elektromanyetik radyasyon yaydığını belirledi. Neredeyse tüm V2 uydularında bu radyasyonun tespit edildiği kaydedildi.

Starlink Projesinin Gözlem Kapasitesi Üzerindeki Etkisi

ASTRON’un direktörü Profesör Jessica Dempsey, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Starlink uydularının bu denli yüksek radyasyon yayması, gökyüzünü gözlemleme kabiliyetimizi ciddi şekilde azaltıyor.” ifadelerini kullandı.

Starlink Nedir?

Starlink, SpaceX’in uzay tabanlı bir internet erişim sistemi projesidir. Dünya genelinde internet erişimini zor olan bölgelere hizmet götürmeyi amaçlayan bu projede halihazırda 3 bin 200’den fazla Starlink uydusu aktif olarak hizmet vermektedir. SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk bir ağ oluşturmayı hedeflemektedir ve projenin 2027 yılına kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.