DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044012-2,05%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok Yasaklanması İçin Yasa Tasarısını Kabul Etti
  • Zor Haber
  • Teknoloji
  • ABD Temsilciler Meclisi, TikTok Yasaklanması İçin Yasa Tasarısını Kabul Etti

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok Yasaklanması İçin Yasa Tasarısını Kabul Etti

ABONE OL
Mart 13, 2024 20:10
ABD Temsilciler Meclisi, TikTok Yasaklanması İçin Yasa Tasarısını Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok’un Yasaklanması İçin Senato’ya Yasa Tasarısı Gönderdi

ABD Temsilciler Meclisi, “ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu” iddiasıyla ülkede TikTok’un yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti ve Senato’ya gönderdi. Meclis’te yapılan oylamada, “Amerikalıları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası” başlıklı tasarı, 352 “evet” oyuna karşı, 65 “hayır” oyu alarak kabul edildi.

Tasarı, TikTok’un Çinli Ortaklık Şirketinin Satılmasını Öngörüyor

Kabul edilen tasarı, TikTok’un Çinli ana ortağı ByteDance şirketinin firmayı satmasını gerektiriyor. Aksi takdirde TikTok’un ilgili uygulama marketlerinden 5 ay süreyle veya tamamen yasaklanmasını öngörüyor. Cumhuriyetçiler ve Demokratların ortak oylarıyla kabul edilen tasarıya destek verenler, Pekin merkezli ByteDance firmasının TikTok aracılığıyla elde ettiği ABD vatandaşlarına ait bilgilerin Çin yönetimine iletildiğini savunuyor.

Karşı Çıkanlar İse İddiaların İspata Muhtaç Olduğunu İleri Sürüyor

Tasarıya karşı çıkan Kongre üyeleri, TikTok’un veri topladığı ve Çin’e ilettiği iddiasının ispata muhtaç olduğunu ve uygulamanın yasaklanmasının “ifade özgürlüğünü” kısıtlama anlamına gelebileceğini ileri sürüyor. TikTok’un yönetimi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ABD’de diğer sosyal medya platformları gibi tamamen Amerikan yasalarına göre faaliyet gösterdiklerini savunuyor.

Gözler şimdi Senato’ya çevrildi. ABD Başkanı Joe Biden, eğer tasarı masasına gelirse ulusal güvenlik hassasiyeti nedeniyle imzalayacağını açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.