DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Vatandaşı, Dubai’de Rekor Fiyatla Satılan Daireyi Satın Aldı İddiası
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Türk Vatandaşı, Dubai’de Rekor Fiyatla Satılan Daireyi Satın Aldı İddiası

Türk Vatandaşı, Dubai’de Rekor Fiyatla Satılan Daireyi Satın Aldı İddiası

ABONE OL
Mart 18, 2024 15:10
Türk Vatandaşı, Dubai’de Rekor Fiyatla Satılan Daireyi Satın Aldı İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Vatandaşı, 130 Milyon Dolarlık Daireyi Satın Aldı İddiası

Resmi verilere göre, Türk vatandaşlarının 2023’te yurt dışı gayrimenkul yatırımları rekor seviyede artarken, Dubai’de geçen yıl 130 milyon dolarlık rekor fiyatla satılan dairenin bir Türk vatandaşı tarafından satın alındığı iddia edildi.

Como Residences Projesi ve Satın Alma Detayları

Dubai gayrimenkul piyasası kaynaklarına göre, söz konusu 130 milyon dolarlık daire, ünlü yapay takımada Palm Jumeirah’da Nakheel firması tarafından geliştirilen Como Residences projesinin teras katı olarak biliniyor. Daire, inşaat aşamasında olup 2027 yılında tamamlanması planlanıyor. 300 metre yüksekliğinde, 71 katlı ve 76 daireli rezidansın teras katında bulunan bu özel dairenin 360 derece deniz manzaralı, 22 bin metrekare büyüklüğünde ve beş yatak odalı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, terasa özel havuzunun bulunduğu, satış işleminin Dubai merkezli Provident Estate ajansı tarafından aracılık edildiği ifade ediliyor.

Türklerin Dubai’deki Yatırımları ve Genel Durum

Merkez Bankası verilerine göre, Türk vatandaşlarının yurt dışı gayrimenkul yatırımları 2023’te rekor seviyeye ulaşarak 2 milyar 86 milyon dolara çıktı. Bu yatırımların artış trendinde olduğu; Türklerin, Dubai’de döviz bazlı getiri arayan zengin kesiminin yoğun ilgisiyle bu alanda önemli bir oyuncu haline geldiği belirtiliyor. BAE’ye yapılan doğrudan yatırımların 2023’te önceki yıla göre yüzde 68 artışla 459 milyon dolara yükseldiği bilgisi veriliyor.

Dubai’de ofisi bulunan bir Türk emlakçıya göre, Türklerin Dubai’deki gayrimenkul alımlarında son dönemde artış gözlendiği, özellikle mevsim koşulları, hızlı ve dijital bürokratik işlemler ile yüksek getirinin bu tercihlerde etkili olduğu ifade ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.