DOLAR 32,3816 -0.18%
EURO 34,7759 0.07%
ALTIN 2.436,74-0,06
BITCOIN 2017414-2,24%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB, Yeni Tasarımlı Karnelerle Öğrencilerin Sosyal Etkinliklerini Değerlendirecek
  • Zor Haber
  • Eğitim
  • MEB, Yeni Tasarımlı Karnelerle Öğrencilerin Sosyal Etkinliklerini Değerlendirecek

MEB, Yeni Tasarımlı Karnelerle Öğrencilerin Sosyal Etkinliklerini Değerlendirecek

ABONE OL
Mart 21, 2024 14:08
MEB, Yeni Tasarımlı Karnelerle Öğrencilerin Sosyal Etkinliklerini Değerlendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencilerin Karnelerinde Sosyal Etkinliklere Yer Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim döneminden itibaren ortaokul öğrencilerine yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. Bu karnelerde sadece akademik başarı değil, sosyal etkinliklere katılım da yer alacak.

Beş Başlıkta Değerlendirme Yapılacak

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, “bilimsel”, “kültürel”, “sanatsal”, “sportif” etkinlikler ve “toplum hizmeti” olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirilecek. Bu etkinlikler “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” düzeylerinde incelenecek.

İlgi Alanları Erkenden Tespit Edilebilecek

MEB’in yeni uygulaması sayesinde öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin kayıtlar e-Okul sisteminde tutulacak ve bu bilgiler rehberlik hizmetlerinde kullanılacak. Böylece öğrencilerin ilgi ve becerileri erken dönemde belirlenip desteklenebilecek.

Üç Kategoride Sosyal Etkinlikler İşlenecek

Öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler “okul etkinlikleri”, “merkezi etkinlikler” ve “okul dışı bireysel etkinlikler” olmak üzere 3 kategoriye ayrılacak. Bu etkinlikler e-Okul sisteminde detaylı bir şekilde kayıt altına alınacak.

Okul Dışı Etkinlikler de Takip Edilebilecek

Öğrencilerin velilerinin onayıyla katıldığı okul dışı etkinlikler de e-Okul modülüne işlenecek. Böylece öğrencilerin eğitim hayatları boyunca katıldıkları tüm sosyal etkinlikler resmi kayıtlarda tutulacak.

Kılavuz Yayınlandı

MEB, uygulamanın doğru bir şekilde yapılabilmesi için detaylı bir kılavuz yayınladı. Bu kılavuza MEB’in internet sitesinden ulaşılabilecek ve etkinliklerin sisteme nasıl giriş yapılacağı adım adım açıklanmış durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.