DOLAR 32,5886 0.19%
EURO 35,0891 0.49%
ALTIN 2.441,650,14
BITCOIN 2038842-1,90%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eyüpsultan’daki Kemer Country’de İmar Planı Değişikliği Tartışması
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Eyüpsultan’daki Kemer Country’de İmar Planı Değişikliği Tartışması

Eyüpsultan’daki Kemer Country’de İmar Planı Değişikliği Tartışması

ABONE OL
Nisan 15, 2024 15:08
Eyüpsultan’daki Kemer Country’de İmar Planı Değişikliği Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Golf Sahalarının Dönüşüm Süreci

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin deprem toplanma alanı da olan golf sahaları, Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için rezerv yapı ilan edilmiş, planları değiştirilmişti.

İmar Planı Değişikliği ve Tartışmalar

Emlak Konut GYO’nun başlattığı lüks villa inşaatları için yapılan imar plan değişikliği, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, bu kararı kaldırarak inşaatların önünde engel oluşturan hukuki sorunu ortadan kaldırdı.

Yeniden Değerlendirme ve Karar

Bakanlık kararının istinafa taşınmasıyla birlikte, rezerv yapı alanı tesis edilmesinin mevzuata uygun olduğu vurgulandı. İmar planlarının yöre yapılanma kültürüne uygun şekilde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Bu çerçevede, Kemer Country evlerinin arasındaki arsa vasıflı parsellerin konut alanı olarak kullanılmasının uygun olacağı ifade edildi.

Yeni Bilirkişi Raporu ve Çözüm Süreci

Zeminin yerleşime uygunluğunu belirlemek amacıyla düzenlenen bilirkişi raporlarında farklı sonuçlara ulaşıldığı belirtildi. Mahkeme, anlaşmazlığın çözümü için yeni keşif ve bilirkişi incelemesi yapılması için dava dosyasını mahkemeye iade etme kararı aldı.

Villa Satışları ve Değerler

Emlak Konut GYO’nun 2023 yılı satış raporuna göre, Göktürk Kemer Evleri ve Villalarında gerçekleştirilen satışlar sonucu elde edilen toplam gelir 1 milyar 977 milyon lira oldu. Bu verilerden bir villa için ortalama fiyatın 145 milyon lira olduğu görüldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.