DOLAR 32,2746 -0.08%
EURO 34,8082 -0.09%
ALTIN 2.429,720,21
BITCOIN %
İstanbul
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, LNG Tedarikçilerini Çeşitlendirmek İçin ExxonMobil ile Anlaşma Görüşüyor
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Türkiye, LNG Tedarikçilerini Çeşitlendirmek İçin ExxonMobil ile Anlaşma Görüşüyor

Türkiye, LNG Tedarikçilerini Çeşitlendirmek İçin ExxonMobil ile Anlaşma Görüşüyor

ABONE OL
Nisan 28, 2024 15:27
Türkiye, LNG Tedarikçilerini Çeşitlendirmek İçin ExxonMobil ile Anlaşma Görüşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Enerji Bağımlılığını Azaltma Çabaları

Türkiye, Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltmaya yönelik adımlar atarken, ABD’li enerji devi ExxonMobil ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımı için milyarlarca dolarlık bir anlaşma üzerinde görüşüyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin neredeyse tamamını ithal ettiği doğalgaz tedarikçilerini çeşitlendirerek yeni bir tedarik portföyü oluşturmaya çalıştığını belirtti.

ExxonMobil ile Görüşülen Anlaşma Detayları

Bayraktar, Exxon ile görüşülen uzun vadeli anlaşma kapsamında Türkiye’nin yılda 2,5 milyon tona kadar LNG temin edebileceğini ifade etti. Anlaşmanın on yıl sürebileceğini de ekledi. Geçen yılki doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 7’sini karşılayacak olan 2,5 milyon ton LNG’nin Türkiye’ye sağlanması bekleniyor.

Ankara’nın Doğalgaz Tedarikini Çeşitlendirme Hedefi

Bayraktar, İran ve Rusya ile olan ve yakın zamanda sona erecek anlaşmalar nedeniyle Ankara’nın doğalgaz tedarikini çeşitlendirmek istediğini belirtti. Halihazırda Cezayir ve Umman ile uzun vadeli LNG tedarik anlaşmaları bulunan Türkiye, Rusya’nın ardından en büyük doğalgaz tedarikçisi konumunda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.