DOLAR 33,9999 0.3%
EURO 37,8384 0.61%
ALTIN 2.821,050,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık Edeceği Kabine Toplantısının Gündemi Belirlendi
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık Edeceği Kabine Toplantısının Gündemi Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık Edeceği Kabine Toplantısının Gündemi Belirlendi

ABONE OL
9 Eylül 2024 16:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık Edeceği Kabine Toplantısının Gündemi Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi ve Dış Politika Ön Planda

Ekonomi Gündemde

Beştepe’deki toplantıda öne çıkan başlık ekonomi olacak. 5 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Program kapsamında ekonomideki 3 yıllık hedefler değerlendirilecek. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için çıkılacak yollar ele alınacak. Ayrıca, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da gündemde olacak.

Dış Politika Odak Noktası

Kabine toplantısında, dış politikada Gazze başta olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmeler ele alınacak. İsrail’in 11 aydır devam eden katliamının durdurulması için ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum değerlendirilecek. Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması konusunda devam eden çalışmalar gözden geçirilecek.

Terörle Mücadele Masada

Kabine Toplantısı’nda terörle mücadele de mercek altına alınacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum ele alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonları değerlendirilecek.

Toplantıda ekonomi, dış politika ve terörle mücadele ana başlıkları olarak öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Kabine toplantısında, ülkenin geleceğine yönelik önemli kararlar alınması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.