DOLAR 32,1906 0.03%
EURO 34,9599 -0.11%
ALTIN 2.505,33-0,19
BITCOIN 22400482,17%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Virolog Cang Yongcın’ın Laboratuvar Tahliyesi

Virolog Cang Yongcın’ın Laboratuvar Tahliyesi

ABONE OL
30 Nisan 2024 18:39
Virolog Cang Yongcın’ın Laboratuvar Tahliyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Virolog Cang Yongcın, Laboratuvarını Terk Etmiyor

Cang Yongcın, sosyal paylaşım sitesi Weibo’da yaptığı açıklamada, laboratuvarının aniden boşaltılmasının istendiğini belirtti. Kendisini içeri almamaları üzerine protesto eden Cang, bilimi ve hakikati aramaya devam edeceğini vurguladı.

Alternatif Laboratuvar İddiaları

Şanghay Halk Sağlığı Kliniği Merkezi, laboratuvarın güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını belirtip Cang ve ekibine alternatif laboratuvar alanı sağlandığını iddia etti. Ancak Cang, kendisine uygun bir laboratuvar sunulmadığını ve önerilen yerin güvenlik standartlarını karşılamadığını aktardı.

Cang Yongcın’ın Önemli Katkıları

2020 yılında COVID-19 virüsünün DNA dizilimini çıkaran ve dünyayla paylaşan Cang Yongcın, salgının anlaşılması, test kitleri ve aşıların geliştirilmesi konusunda kritik bir rol oynamıştı. Ancak virüsün genetik bilgilerini açıklaması, Çin otoriteleri tarafından onaylanmadığı için Cang’ı zor durumda bırakmıştı.

Cang’ın kararlı duruşu ve bilimsel katkıları, COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli bir dönemeç oluşturmuş ve dünya genelinde salgınla mücadelede önemli bir ışık kaynağı olmuştur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.