DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulusal Çalışma Örgütü Zorla Çalıştırmaya İlişkin Yeni Raporunu Yayınladı
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Ulusal Çalışma Örgütü Zorla Çalıştırmaya İlişkin Yeni Raporunu Yayınladı

Ulusal Çalışma Örgütü Zorla Çalıştırmaya İlişkin Yeni Raporunu Yayınladı

ABONE OL
Mart 19, 2024 15:08
Ulusal Çalışma Örgütü Zorla Çalıştırmaya İlişkin Yeni Raporunu Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zorla Çalıştırmadan Elde Edilen Yıllık Kar 236 Milyar Dolar

Ulusal Çalışma Örgütü (ILO), “Karlar ve Yoksulluk: Zorla Çalıştırmanın Ekonomisi” başlıklı son raporunu yayınladı. Rapora göre, özel ekonomide zorla çalıştırmadan elde edilen yasa dışı kazançlar 2021’de yılda 236 milyar doları buldu. Bu rakam, 2014’e kıyasla yüzde 37 artış gösteriyor. Bu kar, insanlara ödenen ücret ile doğru çalışma koşulları altında hak edecekleri ücret arasındaki farkı ifade ediyor. Raporda, bu karın yüzde 73’ünün zorla fuhuştan geldiği ön plana çıktı.

En Yüksek Kazanç Avrupa ve Orta Asya’da

Zorla çalıştırmadan elde edilen toplam yıllık yasa dışı kazanç 84 milyar dolarla en yüksek Avrupa ve Orta Asya’da gerçekleşirken, bunu 62 milyar dolarla Asya ve Pasifik bölgesi, 52 milyar dolarla Amerika kıtası ve 20 milyar dolarla Afrika izledi. Mağdur başına düşen yasa dışı kazançlar en yüksek Avrupa ve Orta Asya’da elde edilirken, bunu Arap devletleri takip etti.

ILO: Sömürüye Açık Sektörler Daha İyi İzlenmeli

Raporda, ILO, sömürüye açık sektörlerin daha iyi izlenmesi çağrısında bulunarak, sömürücülerin sürekli olarak sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı. ILO Genel Direktörü Gilbert Houngbo, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Zorla çalıştırma, yoksulluk ve sömürü döngülerini devam ettirmekte ve insan onurunun özüne dokunmaktadır. Uluslararası toplum acilen bir araya gelerek bu adaletsizliğe son vermek üzere harekete geçmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.