DOLAR 32,3954 0.21%
EURO 35,2838 0.08%
ALTIN 2.323,530,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PepsiCo’dan İklim Değişikliği ile Mücadelede Pozitif Değer Zinciri
  • Zor Haber
  • Gündem
  • PepsiCo’dan İklim Değişikliği ile Mücadelede Pozitif Değer Zinciri

PepsiCo’dan İklim Değişikliği ile Mücadelede Pozitif Değer Zinciri

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği uçtan uca stratejik dönüşümü pep+’in odak alanlarından biri olan Pozitif Değer Zinciri kapsamında iklim değişikliğiyle mücadelenin yanı sıra sürdürülebilir bir gıda sistemi için çalışmalarını sürdürüyor.

ABONE OL
Nisan 26, 2022 11:05
PepsiCo’dan İklim Değişikliği ile Mücadelede Pozitif Değer Zinciri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21 Nisan, 2022 – Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, sürdürülebilir bir gıda sistemi inşa etmek, dünyanın yenilenmesine yardımcı olmak, iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek amacıyla geçtiğimiz yıl duyurduğu uçtan uca dönüşüm stratejisi olan PepsiCo Pozitif’in (pep+) kapsamında Pozitif Tarım, Pozitif Değer Zinciri ve Pozitif Seçenekler olmak üzere üç alana odaklanıyor.

 

22 Nisan Dünya Günü kapsamında PepsiCo’nun iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına değinen PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, “İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve sürdürülebilir bir gıda sistemi inşa etmek için ekosistemi bütün olarak ele almak gerekiyor. Bu da uçtan uca stratejik düşünme ve iş yapış şeklini değiştirmekle mümkün olabilir. En azından işleri kesişen sektörlerin elini taşın altına koymasıyla yaygın bir etki yaratılabileceğini düşünüyorum ve geleceğimizden umutluyum’’ dedi.

 

Geri dönüştürülmüş PET kullanımında Türkiye lider konumda

PepsiCo’nun Pozitif Değer Zinciri başlığı altında ‘Sürdürülebilir Ambalaj’, ‘Net Sıfır Emisyon’ ve ‘Net Su Pozitif Hedefi’ başta olmak üzere birçok başlık altında yaptığı çalışmalarla döngüsel ve kapsayıcı bir ekonomi oluşturmaya yardımcı olmayı taahhüt ettiklerini ifade eden Ece Aksel, “PepsiCo olarak 2030 yılına kadar küresel operasyonlarımızdaki yiyecek ve içecek portföyünde porsiyon başına geri dönüştürülmemiş plastiği %50 azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2025 yılına kadar ambalajlarımızın %100’ünü geri dönüştürülebilir, kompostlanabilir, biyobozunur veya yeniden kullanılabilir olacak şekilde tasarlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye iş birimi olarak şimdiden, geri dönüştürülmüş PET kullanımında lider firmalardanız. Türkiye’deki 1 litrelik Pepsi, Yedigün ve Fruko pet şişelerimiz yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor’’ diye konuştu.

 

Sürdürülebilir ambalajların yanı sıra kaynak kullanımını da dönüştüren PepsiCo, küresel operasyonlarında 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. Bu konuda en önemli katkıyı yenilenebilir enerji yatırımlarından alan PepsiCo, bu noktada Türkiye’deki 6 fabrikasının tamamında 2021 yılı itibariyle %100 yenilenebilir elektriğe geçti. “Net Su Pozitif Hedefi” doğrultusunda ise küresel olarak 2030 yılına kadar mutlak su kullanımı azaltmanın yanı sıra yüksek riskli bölgelerde kullanılan suyun %100’ünden daha fazlasını doğaya geri kazandırmayı hedefleyen PepsiCo, bu kapsamda geliştirdiği projelerle tarımda birim başına kullandığı suyu %50 azaltmayı başardı. Şirket ayrıca su kullanımını yiyecek fabrikalarında yüzde 18; içecekte ise yüzde 24 oranında azaltmış durumda.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.