DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0235 0.11%
ALTIN 2.801,36-0,04
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet ve Yargıya Vurgu İçeren Konuşma
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet ve Yargıya Vurgu İçeren Konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet ve Yargıya Vurgu İçeren Konuşma

ABONE OL
2 Eylül 2024 16:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet ve Yargıya Vurgu İçeren Konuşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. İşte Erdoğan’ın açılış töreninde yaptığı önemli vurgular:

Açılış ve İçerik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni adli yıl açılış töreninde bir araya geldiği adalet camiasının önemine vurgu yaparak, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’i tebrik etti.

Şehitleri Anma

Erdoğan, teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcıları Murat Uzun ve Mehmet Selim Kiraz’ı anarak, adalet teşkilatının tüm şehitlerini rahmetle andı.

Hedefler ve Adalet Anlayışı

Cumhurbaşkanı, hukukun doğru tatbikinin adalet olduğunu vurgulayarak, adaletin toplumun tüm dinamiklerini şekillendiren bir ülkü olduğunu belirtti. Adaletin, devletin temel direği ve varlık sebebi olduğunu ifade etti.

Geçmişten Günümüze Adalet Anlayışı

Erdoğan, Osmanlı’dan günümüze kadar adaletin önemine vurgu yaparak, adaletin huzur, barış ve refah için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Adaletin, devletin gücüyle değil, adaletle var olduğunu ifade etti.

Adaletin Güçlenmesi ve Reformlar

Cumhurbaşkanı, son 22 yılda adalet sisteminde yapılan reformlar ve yatırımlara dikkat çekerek, hedeflerin adaletin tesisi ve insanların vicdanlarının sükun bulması olduğunu vurguladı. Adaletin garantisi olarak vicdanların huzur bulması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında adaletin toplumun temel değeri olduğunu ve insanları barış içinde yaşatmanın yolunun adaletten geçtiğini dile getirdi. Yargı sisteminin hızlı, etkin, güvenilir ve tarafsız olması için yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti. Erdoğan, adaletin herkes için eşit ve adil bir şekilde işlemesi gerektiğini vurgulayarak, gelecek dönemde adaletin daha da güçlenmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.