DOLAR 32,3242 -0.02%
EURO 35,0136 -0.26%
ALTIN 2.314,851,66
BITCOIN 22856412,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Eğitim Vakfı yurt dışı mezun bursiyerleriyle bir araya geldi
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Türk Eğitim Vakfı yurt dışı mezun bursiyerleriyle bir araya geldi

Türk Eğitim Vakfı yurt dışı mezun bursiyerleriyle bir araya geldi

ABONE OL
Ocak 2, 2023 17:26
Türk Eğitim Vakfı yurt dışı mezun bursiyerleriyle bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Vakfı, düzenlediği Umut Buluşmaları kapsamında yurt dışı mezun bursiyerleriyle bir araya geldi. Etkinlik, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’ın ev sahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti. Banu Taşkın, TEV’in 55. yılında yurt dışı burs programları kapsamında 10’dan fazla ülkeyle iş birliği yapıldığını ve 2000’den fazla TEV bursiyerinin eğitimlerini yurt dışında tamamladığını söyledi.

Maddi imkânı kısıtlı gençlere fırsat eşitliği sağlayan Türk Eğitim Vakfı 55. yılı kapsamında TEV Umut Buluşmaları adı altında etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nde yapılan buluşmada TEV yöneticileri ve TEV yurt dışı mezun bursiyerleri bir araya geldi. Buluşmada TEVİTÖL öğrencileri de keman dinletisiyle konuklara müzik ziyafeti çekti. Buluşmada 50 yıl önce aldığı TEV yurt dışı bursuyla eğitimini tamamlayan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın konuşma yaparak yurt dışı mezun bursiyerlerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

2000’i aşkın TEV bursiyeri yurt dışı burs programıyla eğitimini tamamladı

Türk Eğitim Vakfı’nın ilk yurt dışı burslarının kuruluşundan 2 yıl sonra, 1969 yılında başladığını söyleyen TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “İlk olarak ABD’ye 14 bursiyerimizi göndererek başladığımız yurt dışı burs programımızda bugün 10’dan fazla ülkeyle iş birliği içindeyiz. 2000’den fazla bursiyerimiz yurt dışında eğitimlerini tamamladı. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla çalışmalarını sürdüren Vakfımız, değerli mezunları, şubeleri ve tüm çalışanlarıyla yurdun dört bir yanında okuma mücadelesi veren gençlerimize ulaşıp, ülkemizin en köklü ve itibarlı vakıflarından biri olmayı başarmıştır. Vakfımızın bugünkü etkisine ulaşmasında en büyük pay, mezun bursiyerlerimizin başarılarına ve aramızda kurulan bu özel gönül bağına ait. Mezun bursiyerlerimizle birlikte daha fazla gence mentorluk, kişisel ve mesleki gelişim imkânı, staj, istihdam desteği sağlamak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TEV için 2022 yılında yaklaşık 200 yurt dışı mezun bursiyeri; mentorluk, staj, fon ve bağış desteği sağlarken, mülakatlarda jüri üyeliği, maraton ve etkinlik konuşmacısı olarak da desteklerini sundu. 2022’de TEV’in yurt dışı burs programına 2000’den fazla yeni başvuru yapıldı, 1000’e yakın yurt dışı mezun bursiyeri de mentor olarak TEV bursiyerlerine katkı sunmaya başladı.

TEV mezun bursiyerleri gençlere destek olmaya devam ediyor

Etkinliğe katılan 2005 yılı INSEAD mezunu TEV yurt dışı mezun bursiyerlerinden Pınar Uğuroğlu Delice, “TEV benim hayatıma yeni ufuklar açan, hayatım boyunca hep minnettar kalacağım ve parçası olmaktan büyük bir onur duyduğum güçlü, köklü bir aile. Bugün, bu aile ağacının köklerinin ne kadar derinlere indiğini, dallarının tüm Cumhuriyeti sardığını ve yeni yapraklar yeşertmeye devam ettiğini bana bir kez daha hatırlatan çok güzel bir TEV etkinliği oldu” dedi.

TEV yurt dışı burs programıyla 1997 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Demet Penpecioğlu ise “Parçası olmaktan büyük onur duyduğum TEV ailesi ile buluşmamızda gördüm ki, yıllar önce benim hayallerimi gerçekleştiren yüce misyon, aynı heyecan, istek ve ruhla devam ediyor. TEV’in hayatımıza güçlü dokunuşunu örnek alan biz bursiyerler de aydınlık geleceğimiz olan gençlere destek olmaya hazırız. Bu duyguyu bize aşılayan, her daim yanımızda olduğunu hissettiren TEV ailesine minnettarız. Varlığınızla yeşeren umutlar artarak devam etsin” diyerek duygularını dile getirdi.

TEV yurt dışı bursuyla 1998 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Hülya Varlık da “TEV ailesinin çatısında buluşmak bizim için her daim çok anlamlı. Gençlerimizin eğitim ve gelişimine katkı sağlamak üzere, hepimizin yapabileceği pek çok şey var. Mentorluk, koçluk, burs fonlarına katkı, staj imkânları ve daha pek çok şekilde yanlarında olup, ülkemizin aydın, umutlu, her daim kendisini geliştiren gençler yetiştirmesine bizler de katkıda bulunabiliriz. Tüm TEV mezun bursiyerlerini ve gençlerin yaşamlarına güvenilir bir çatıda destek olmak isteyen herkesi, TEV çatısında gençlere destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.