DOLAR 32,3928 0.18%
EURO 35,2226 0.01%
ALTIN 2.322,260,15
BITCOIN 22954022,85%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sani Şener DEİK Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığına seçildi
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Sani Şener DEİK Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığına seçildi

Sani Şener DEİK Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığına seçildi

ABONE OL
Ocak 18, 2022 07:59
Sani Şener DEİK Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığına seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, DEİK çatısı altında Fransa ve Hırvatistan iş konseylerinin ardından önümüzdeki dönemde Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanı olarak görev yapacak. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Kaptan da Türkiye-Letonya İş Konseyi Başkanlığı görevini bir dönem daha sürdürecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İş Konseyleri Seçimli Olağan Genel Kurulları’nı gerçekleştirdi. Genel kurulda Sani Şener, Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanı seçildi. TAV Kazakistan Almatı Havalimanı’nı Mayıs 2021’den bu yana işletiyor.

Genel kurulda TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Kaptan da Türkiye-Letonya İş Konseyi Başkanı olarak bir dönem daha görev yapmak üzere seçildi. TAV, Letonya’nın ana giriş kapısı Riga Havalimanı’nda 2010’dan bu yana ticari alanların işletmesini yürütüyor.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Kazakistan’la Türkiye arasında uzun bir tarihe dayanan güçlü kültürel ve ekonomik bağlar bulunuyor. Orta Asya’nın ekonomi ve nüfus açısından en büyük ülkesi olan Kazakistan, zengin enerji ve hammadde kaynaklarının yanı sıra Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’nin başlıca duraklarından biri olarak önemli bir lojistik merkez olma potansiyeline sahip. İş Konseyi olarak Türkiye ve Kazakistan arasında 2020’de yaklaşık 2,2 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmini orta vadede 10 milyar dolar seviyesine çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Seçimlerde, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Franck Mereyde de Türkiye-Fransa İş Konseyi’nde Yürütme Kurulu Üyesi olarak yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.