DOLAR 32,3420 0.24%
EURO 35,1112 -0.14%
ALTIN 2.307,671,33
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SABRİ ÜLKER VAKFI YAYINLARI’NDAN SÖMESTR’E ÖZEL ÇOCUK KİTAPLARI
  • Zor Haber
  • Gündem
  • SABRİ ÜLKER VAKFI YAYINLARI’NDAN SÖMESTR’E ÖZEL ÇOCUK KİTAPLARI

SABRİ ÜLKER VAKFI YAYINLARI’NDAN SÖMESTR’E ÖZEL ÇOCUK KİTAPLARI

ABONE OL
Şubat 7, 2022 13:37
SABRİ ÜLKER VAKFI YAYINLARI’NDAN SÖMESTR’E ÖZEL ÇOCUK KİTAPLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beslenme ve sağlıklı yaşam alanında doğru ve bilimsel bilgiyi toplumun her kesimine ulaştırma hedefiyle çalışmalarını gerçekleştiren Sabri Ülker Vakfı, çocukların doğru bilgilendirilmesi ve tüm çocukların kitap okuyabilmesi amacıyla yayınladığı kitaplarıyla sömestr tatilinde de çocuklara başka dünyaları keşfetme fırsatı sunuyor.

 

Yapılan araştırmalara göre kitaplar, çocuklara farklı kültürleri tanıtıp, yeni bilgiler edindirirken genel kültürünü ve düşüncelerini de zenginleştiriyor. Günlük ve tanıdık kelimelerin yanı sıra zengin ve karmaşık, hatta nadiren kullanılan kelimeleri içeren kitaplar sayesinde çocukların kelime dağarcığı gelişiyor. Kelime dağarcığının gelişmesi, çocuğun söylenenleri anlama ve kendini ifade etme becerisine temel oluşturması açısından da büyük önem taşıyor.
Bu bilgiler ışığında hareket eden ve #HerkesOkusunDiye mottosu çerçevesinde yayınlarıyla kısa bir sürede 10 milyondan fazla okuyucuya ulaşan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, her yaş grubundan çocuğun bu kitaplara erişebilir olmasının geleceğimiz için öneminin farkındalığıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Amerikan Psikoloji Derneği tarafından hazırlanan ve çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan, Sabri Ülker Vakfı Yayınları imzasıyla yayınlanan ve çocuk gelişimi için faydalı ve çocukların anlayacağı bir dilde kurgulanan Çocuklara Özel Gelişim Serisi’nde ebeveynlere özel notlar da yer alıyor.

‘Sen Harikasın’, ‘Tarçın’ın Kabuğu’, ‘Üç Küçük Kuş’ ve ‘Zürafa Yardım İstiyor’ kitaplarından oluşan seride yer alan keyifli hikayeler etkileyici görsel anlatımlarla zenginleşiyor. Seride yer alan ‘Sen Harikasın’da çocukların özgüvenini destekleyici ve yaşama dair motivasyonlarını güçlendirici yönlendirmeler yer alırken, fabl türünde hazırlanmış ‘Tarçın’ın Kabuğu’nda utangaçlığını aşmaya çalışan minik salyangoz Tarçın’ın macerasına yer veriliyor. Serinin üçüncü kitabı ‘Üç Küçük Kuş’ta ise anlaşmazlıklarla başa çıkmanın doğru kelimeleri seçmekten geçtiğine ve çocukların düşündüklerini özgürce ifade etmesinin önemine vurgu yapılıyor. Çocuklara özel gelişim serisinin son kitabı olan ‘Zürafa Yardım İstiyor’ ise çocukların sosyal kimlik kazanmasının gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyor.

Seçkin eserlerin yer aldığı, her yaş grubundan çocuklar için uygun kitaplar #ŞOKMarketler’de satışa sunuluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.