DOLAR 32,4863 0.31%
EURO 34,7076 0.28%
ALTIN 2.404,661,04
BITCOIN 1848593-5,31%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NATO Dışişleri Bakanları Brüksel’de Toplanıyor

NATO Dışişleri Bakanları Brüksel’de Toplanıyor

ABONE OL
Nisan 2, 2024 16:12
NATO Dışişleri Bakanları Brüksel’de Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Caydırıcılık ve Terörle Mücadele Gündemde

NATO Dışişleri Bakanları, 2024 yılının ilk toplantısı için Brüksel’de bir araya geliyor. Toplantının gündeminde, **genel caydırıcılık konuları**, **terörle mücadele** ve **Ukrayna’daki gelişmeler** yer alacak.

İttifak’ın Son Durumu ve Washington Zirvesi Hazırlıkları

İsveç ve Finlandiya’nın üyelikleri sonrasında **İttifak’ın son durumu** ve **Washington Zirvesi’nin hazırlıkları** da toplantıda ele alınacak.

Bakan Fidan’ın Vurguları

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan toplantıda, **NATO’nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini** ve **PKK/PYD/YPG terör örgütüyle ortaklık ilişkisine girmenin kabul edilemez** olduğunu vurgulayacak. Ayrıca, **müttefiklerin birbirlerine savunma sanayii alanında yaptırım ve kısıtlama uygulamasının ittifak ruhuna aykırı olduğunu** dile getirecek.

Avrupa’nın Savunma ve Güvenliği

Bakan Fidan, **Avrupa’nın savunma ve güvenliğinin etkin şekilde sağlanabilmesine yönelik Türkiye’nin görüşlerini** de aktaracak.

İkili Görüşmeler de Planlanıyor

Toplantı marjında Bakan Fidan’ın İngiliz, Alman, Bulgar ve Finlandiyalı mevkidaşları ile **ikili görüşmeler** gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.