DOLAR 32,3801 0.15%
EURO 34,9681 -0.33%
ALTIN 2.324,400,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LEGO® Yapay Zeka ile Video Reklamlarda  Yüzde 87 Görüntülenebilirlik Elde Etti
  • Zor Haber
  • Gündem
  • LEGO® Yapay Zeka ile Video Reklamlarda Yüzde 87 Görüntülenebilirlik Elde Etti

LEGO® Yapay Zeka ile Video Reklamlarda Yüzde 87 Görüntülenebilirlik Elde Etti

ABONE OL
Ocak 17, 2023 07:24
LEGO® Yapay Zeka ile Video Reklamlarda  Yüzde 87 Görüntülenebilirlik Elde Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyayı bir oyun alanı haline getirmenin 90. yılını kutlayan LEGO®, bu sene için özel hazırlanan yeni nesil video reklamları kullanarak yüzde 76,71 VCR ile etkili bir kampanyaya imza attı

Çocukların yanı sıra yetişkinlerinde hayatının bir parçası olmayı başaran LEGO®, 90. yılını kutlarken doğru hedef kitleye ulaşarak marka görünürlüğünü artırmak için RTB House’un yeni nesil video reklamlarını kullandı. Başarılı yürütülen kampanyada; yüzde 87 görüntülenebilirlik elde edilirken, yüzde 76 video gösterimi tamamlama yanı sıra tamamlanmış izlenme başına maliyette (CPCV) yüzde yüze varan verilerle sonuçlandı.

RTB House, markanın ulaşmak istediği doğru kitle için Derin Öğrenme teknolojisi ve ContextAI özelliğini kullanarak markanın hedefi olan oyun yoluyla öğrenme ve yaratıcılıkla ilgili içeriğe sahip ilgili web sitelerine reklam yerleştirerek video reklam kampanyası stratejisini oluşturdu. Kampanya sürecinde kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcıların tercihlerine uygun modelleri göstererek optimizasyonu sağladı. Ayrıca markanın erişimini ve görünürlüğünü daha da artırmak için RTB House, web sitesi kategorileri aracılığıyla etkileşime girme olasılığı daha yüksek olan kullanıcıları hedeflemek üzere ContextAI teknolojisini dahil ederek kampanya sürecini tamamladı. Yeni nesil videolarla gerçekleşen kampanya bitiminde ise marka hedeflerinin üstünde mükemmel sonuçlar elde etmeyi başardı.

Derin öğrenme teknolojisiyle gerçekleştirilen video reklam kampanyası ile;

-yüzde 76,71 VCR ve

-yüzde 87.21 görüntülenebilirlik

yüzde 100 tamamlanmış izlenme başına maliyette (CPCV) ile benzersiz bir başarı sağladı.

Gücünü derin öğrenme teknolojisinden alan RTB House ile birlikte yaptıkları benzersiz kampanyanın sonuçlarını değerlendiren LEGO® Türkiye, İsrail ve Yunanistan Dijital Pazarlama Müdürü Ercan Kurtuluş, “RTB House, markamızın ilkelerine uygun yenilikçi bir teknolojiye sahip iş ortağımız. Kampanyada yeni nesil video reklamları kullanarak hedef kitlemize ulaşan RTB House, kutlama videomuzla yüksek etkileşim sağlayarak harikalar yarattı. Markamız adına duygusal bağ kurulan bu kampanya dönemini harika sonuçlarla kapatmanın sevinci içindeyiz” dedi.Kampanyayı hayata geçiren Initiative Digital Reklam Operatörü Bora Öztürk, “LEGO®, yaratıcı ve özenle oluşturulmuş çözümler talep eden bir markadır. RTB House’un derin öğrenme algoritmalarından gücünü alan yeni nesil video reklamları her alanda güçlü metriklerle tam olarak hedeflenmiş bir kitleye görünürlük ve katılım sağlamamıza yardımcı oldu. Kampanya sürecinde hedeflenen sonuçları elde etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Derin Öğrenme Video Reklamların Başarısını Artırıyor

Derin Öğrenme teknolojisinin faydalarından yararlanan RTB House, özellikle marka bilinirlik kampanyası KPI’larında elde edilen sonuçlarla markanın hedeflerini aşmayı başarıyor. Gelişen teknolojinin sunduğu fırsatlarla birlikte günümüzde daha da önemli hale gelen dijital pazarlamada video içerikler, pazarlama mesajlarına odaklanma ve müşteri etkileşimini geliştirmenin yanı sıra marka imajını desteklemeye de yardımcı oluyor.

Marka bilinci oluşturmada önemli bir etken olan video ile bu etkiyi artırmak için çalışmalar yapan RTB House ‘Streaming Video Ads’ ile sektörü bir adım ileriye taşıyor. Reklamverenlerin markalarına özel stratejilerini yürütmelerine imkân sunma hedefiyle sürekli olarak çözümlerini güncelleyen RTB House, sektörün büyümesine de katkıda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.