DOLAR 32,5335 -0.05%
EURO 34,7942 -0.22%
ALTIN 2.424,99-0,20
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnsanları Ortak Noktada Buluşturan Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları
  • Zor Haber
  • Gündem
  • İnsanları Ortak Noktada Buluşturan Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

İnsanları Ortak Noktada Buluşturan Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

ABONE OL
Ocak 25, 2022 13:56
İnsanları Ortak Noktada Buluşturan Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Televizyon dizileri boş zamanımızda keyifli vakit geçirmemizi sağlamanın yanında bize farklı şeyler öğretiyor. Tabi burada bahsettiğimiz her dizi için geçerli değil. Maalesef ekranda yalnızca görsel şovları sayesinde ünlenenler de mevcut.

Bu kategorinin dışında kalan diziler ise gerçek öyküler ile izleyiciye yoğun bilgi aktarımı sağlar. Bunlardan biri adını daha önce çokça duyduğumuz Kırmızı Oda dizisidir. Gülseren Budayıcıoğlu kitapları içerisinde en çok duyulan kitabı olan Madalyonun İçi’nden uyarlanmıştır. Sürükleyici, ders verici ve ilham alınacak bir eseri diziye uyarlayarak izleyici kitlesini oldukça arttırmışlardır.

Gelin sizinle yazarın hayatına göz atalım.

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

1947 yılında Ankara’da doğan yazar, üç çocuğu olan ailenin en büyük üyesidir. Ortaokul ve lise öğrenimini TED Kolejinde tamamladı. Akabinde Tıp Fakültesinde eğitim gördü.

O dönem TRT bir spikerlik sınavı yapılıyordu. Budayıcıoğlu bu sınavı kazandı ve eğitimine devam ederken aynı zamanda spikerlik yapmaya başladı. Ancak ilerleyen zamanlarda ikisi arasında seçim yapılmak zorundaydı ve o da tıp eğitimini seçti. Daha sonrasında üniversitede asistanlığa başladı. Ancak bir yandan da televizyonla uğraşmak isteyen Budayıcıoğlu’nun üniversite dekanından izin alması gerekti. Dekan buna izin vermedi. O dönem Budayıcıoğlu TRT’de iki program sundu. Bunu öğrenen dekan Budayıcıoğlu’nun asistanlık görevine son verdi. Yaşadığı hukuki olay sonrasında televizyona geri döndü. 1977 senesinde psikiyatri uzmanlığını alarak Hacettepe Üniversitesi yani aynı üniversitede 5 sene öğretim görevlisi oldu.

2007 senesinde eşi hayata gözlerini yummuştur. İki tane çocuğu olan yazar şu an senaristlik ve youtuberlık yapıyor.

Madalyonun İçi kitabıyla yazarlık kariyerine başlamıştır. Yazdığı dönem boyunca ortaya çıkarttığı çarpıcı eserler ile okuyucuyu düşündüren yazarın en ünlü kitaplarından makalenin devamında bahsettik.

Yazarın En Ünlü Kitapları

Camdaki Kız, Madalyonun İçi, Kral Kaybederse, Hayata Dön eserlerinden bazılarıdır. Her biri başyapıt olan bu eserlerin ortak konusu insandır. Bundan dolayı Gülseren Budayıcıoğlu kitapları okuru derinden etkiler. Bunu yaparken sahte bir içtenlikle değil aksine gerçek hayatları anlatıp bilgi vererek yapar. Bundan dolayı yazar geniş kitlelere ulaşmıştır.

Eserlerinde kullandığı üslup herkese hitap eder ve herkesi derinden etkiler. Toplumun her kesiminden insanın yazarın eserlerine olan ilgisi de bundan dolayıdır. Eserlerinin en büyük özelliği insan yaşamını olduğu gibi, süslemeden, çarpıtmadan okuyucuya sunmasıdır. Bu açıklığı ve sadeliği gören okuyucu adeta kitabın içinde kendini unutur. Tek solukta okunacak bu kitaplarda kendini bulan okuyucu, sorgulamaktan alıkoyamaz kendini. Bu da okuyucuya üst düzey bir farkındalık yaratır. Bu farkındalık okuyucunun yazar ile bağını daha da güçlendirir. Hal böyle olunca Gülseren Budayıcıoğlu kitapları birçok televizyon dizisine uyarlanarak kitlesini oldukça genişletmiştir.

Eserlerinden Esinlenerek Yayınlanan Diziler

Kitaplardan uyarlanan film ve diziler televizyon tarihi boyunca oldukça popülerdir. Bunun birçok sebebi vardır. Dizi konusu olarak kitaplardan alıntı yapan yapımcılar, okuru da izleyici kitlesine ekler. Bu sayede yapıt kısa zamanda ünlenir.

Diziye uyarlanan kitaplar dendiğinde aklımıza son dönemlerde adından oldukça bahsedilen Gülseren Budayıcıoğlu kitapları gelir. Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı izlenme rekorları kıran ve hakkından çokça bahsedilen dizilerdendir. Bunun haricinde Doğduğun Ev Kaderindir, Camdaki Kız Gülseren Budayıcıoğlu kitapları uyarlaması olan dizilerdir. Bu dizilerde yaşanılan çarpıcı olaylar izleyiciyi derinden etkiliyor. Gerçek hayatı iyi bir şekilde yansıtan bu dizilerde yer alan konular insanın derinlerinde duyduğu duyguları ortaya çıkarır ve kendini sorgulamasını sağlar.

Gülseren Budayıcıoğlu’un Aldığı Ödül

Yukarıda yaşamına ve eserlerine yer verdiğimiz yazar hayatıyla da bir o kadar ilgi çekicidir. Özellikle eserlerinde insanı düşündüren ve farkındalık yaratan bu yazar yaptığı her işin hakkını vermiştir. Bu sayede yaptığı her çalışmada başarılı olan yazar bu başarısıyla adından çokça duyurmuştur. Her başarının mutlaka bir ödüle layık olması gerekir. 2020’de “Yılın En İyi Farkındalık Yaratan Yazarı” ödülüne layık görülmüştür. Medipol İnsan Kaynakları Ödülleri’nden olan bu ödül ile yazar başarısını katlamıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu kitapları televizyon tarihine damgasını vurmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde bir kitabı daha uyarlanıp dizi olacağı söylenen bu yazar şimdiden izleyicide merak uyandırmayı başarmıştır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.