DOLAR 32,3570 0.1%
EURO 34,9830 -0.29%
ALTIN 2.323,850,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cenk Sabuncuoğlu: Bu boyutta insanlığı hak etmek ve yaşamak lazım
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Cenk Sabuncuoğlu: Bu boyutta insanlığı hak etmek ve yaşamak lazım

Cenk Sabuncuoğlu: Bu boyutta insanlığı hak etmek ve yaşamak lazım

ABONE OL
Kasım 19, 2021 09:32
Cenk Sabuncuoğlu: Bu boyutta insanlığı hak etmek ve yaşamak lazım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Cenk Sabuncuoğlu, “Ölmeden önce insanlığı gerçekten hak etmek ve yaşamak lazım. Çünkü bir daha insan olma sıfatına nail olamayacağız.” dedi.

Kişisel gelişimde başucu kitabı “İNSA-N” ve zihin odaklı “OL’MAK Sanatı” adlı kitapların yazarı Cenk Sabuncuoğlu, bu kitaplar özelinde insan olmanın önemini anlattı. Hayatın inişli-çıkışlı olduğuna işaret eden Sabuncuoğlu, “İnsan bir şeye inanmadığında tılsım ve sırlara sahip olamıyor.” diyerek, şunları ifade etti; “Hepimiz yeni bir sayfa açmak istediğimizde nereden başlamalıyım sorusu ile baş başa kalırız. Birçok defasında başlayamadan bitiririz. Doğduğumuz günden bu yana çevresel faktörlerin de etkisi ile bilinçaltımızı gerekli gereksiz birçok şeyle doldurduk. Ne zaman bir şeye karar veriyor olsak, oradan bilgi alarak kararlarımızı veririz. İNSA-N kitabında bu süreçleri nasıl yöneteceğimizi anlatıyoruz.” sözlerini kaydetti. Sabuncuğlu, “İNSA-N, tam bir başucu kitabı. Kolayca taşınabilir olmasının yanında anlatılan bilgileri hayatımıza nasıl adapte edeceğimiz konusunda pratik uygulamalar sunuyor.” dedi.

“İnsanı fıtratından bozmak istiyorsan erkeği öveceksin, kadına ilgi göstereceksin”

Kişisel gelişimin “hayatta yeni bir sayfa açmak” olduğunu ifade eden Sabuncuoğlu, şu bilgileri paylaştı; “İnsan kendini tanımak istemediği için birçok güzelliğin ve tılsımın farkında değiliz. İnsan demek ibadet ya da inanç demek değildir; ama insan inandığında doğru yolda olabiliyor. İnsanın aklı, kader planındaki ipleri doğru koymaya yetmiyor; çünkü insan bozuluyor. İnsanı fıtratından bozmak istiyorsan erkeği öveceksin, kadına ilgi göstereceksin. En güçlü karakteri bile 5 bile bozarsın. Anında hareketleri, duruşu, bakışı değişir. İnsanın doğru yolda olabilmesi için inandığı bilincin sağlam olması lazım.”

Sabuncuoğlu, “OL’MAK Sanatı” kitabı hakkında ise şunları belirtti; “Bu kitapta bizi hangi bilincin yönettiğini ve nasıl gereksiz deneyimlerde enerjimizi bitirdiğimizi birçok örnek ve uygulamalar ile anlatıyoruz. Ayrıca, bilinçaltı kodlama cümleleri ve beden iletişim noktaları gibi konular da kitabın öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor. Niyet, dilek, olumlama ve dua arasındaki farkları net olarak algılayıp, yaşamı programlama için önemli ipuçları veren OL’MAK Sanatı, geçmiş, an ve gelecek ilgili birçok bilinçaltı formatı dönüştürerek bireyin kendini yönetmesini sağlıyor.”

Sabuncuoğlu, “Ölmeden önce insanlığı gerçekten hak etmek ve yaşamak lazım. Çünkü bir daha insan olma sıfatına nail olamayacağız. İnsan olarak güzel bir yolculuk içerisindeyiz. İnsanlığın tadına varabilsek hiç oradan çıkmak istemeyiz. Ama bu yolculuk inişli-çıkışlı… Bunları düzeltmek gerekiyor.” sözlerini vurguladı.

Kişisel gelişimde başucu kitapları

Sabuncuoğlu’nun kaleme aldığı ve ikinci baskısını yapan “İNSA-N”, kişisel gelişime yeni başlayan ve çaresizlik içinde olan bireylerin başucu kitabı olarak biliniyor. Kitapta kişisel gelişim için birçok teknik anlatılıyor. Kişilerin, gelişim sürecinde yapması gerekenleri net ve açık bir şekilde gözler önüne seren İNSA-N, farkındalık hikayeleri ve kişisel gelişim odaklı açıklamalar içeriyor.

“OL’MAK Sanatı” kitabı ise, önemli bir kişisel gelişim kitabı olarak öne çıkıyor. 167 günlük bir programı içeren kitap, tamamen zihin odaklı kişisel gelişim süreçlerini işliyor. Kitapta; vesvesesi olan bireyler nasıl bilinçaltı temizliği yapabilir; olumlu düşünmek ve bilinç yapısını programlamak için hangi teknikler kullanılmalıdır; zihni ve bedeni aynı anda çalıştıran programlar nelerdir gibi soruların cevapları yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.