DOLAR 32,4468 -0.13%
EURO 34,7463 -0.68%
ALTIN 2.439,650,15
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Seçim Açıklaması
  • Zor Haber
  • Gündem
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Seçim Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Seçim Açıklaması

ABONE OL
Mart 29, 2024 16:10
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Seçim Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel Seçimlerde Pusula Sayısı ve Oy Kullanma Süreci

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Mahalli İdareler Seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz’un verdiği bilgilere göre:

Seçim Oy Kullanma Süreci ve Tek Zarf Kuralı

Seçimde büyükşehirlerde 3 temel pusula bulunmaktadır. Bunlar; beyaz pusula (büyükşehir belediye başkanlığı), ilçe belediye başkanlığı için olan pusula ve belediye meclis üyeliği için olan pusuladır. Mavi pusula belediye başkanlığı, sarı pusula ise belediye meclis üyeliği için kullanılacaktır. Her seçmen, 3 pusula ve muhtarlık pusulası hariç tek zarf alacak, oyunu kullanacak ve zarfı mühürleyerek sandığa atacak.

Oy Kullanma Kuralları ve Kimlik Kontrolü

Ali İhsan Yavuz, herkesin kendi sandığında oy kullanacağını belirtti. Tek zarf ilkesinin önemine vurgu yapan Yavuz, oy kullanma esnasında kimlik kontrolünün yapılacağını ve her seçmenin kendi sandığında oy kullanabileceğini ifade etti.

Seçim Günü ve Oy Sayımı

Türkiye’de toplam 61 milyon 441 bin 881 seçmen bulunmaktadır. Seçim günü, toplam 250 bin 903 sandık kurulacaktır. Ayrıca, 1 milyon 32 bin 610 seçmen ilk kez oy kullanacak ve bin 2 seyyar sandık kurulacaktır. Seçim günü ve akşamı oldukça önemlidir ve AK Parti hızlı bir şekilde seçim sonuçlarını analiz edecek ve itirazları koordine edecektir.

YSK Denetimi ve Kararları

Yüksek Seçim Kurulu’nun süreci gözetim ve denetim altında tuttuğunu belirten Yavuz, YSK’nın şaibesiz ve problemsiz bir seçim süreci için çalıştığını ifade etti. YSK’nın sandık sonuçlarını tüm partilerle paylaşması ve aldığı kararlarla süreci yönetmesi önemlidir. Ayrıca, YSK’nın muhtar ve ihtiyar heyeti azalarının sandıkta görev yapmasını sağlayan kararları hakkında bilgilendirme yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.