DOLAR 34,2504 0.3%
EURO 37,5777 -0.56%
ALTIN 2.919,170,12
BITCOIN 21218003,13%
İstanbul
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japonya’nın Yasukuni Tapınağı Gerilimi

Japonya’nın Yasukuni Tapınağı Gerilimi

ABONE OL
22 Nisan 2024 13:07
Japonya’nın Yasukuni Tapınağı Gerilimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Tapınak ve Tartışmalar

Tokyo’daki Yasukuni Tapınağı, Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda aldığı mağlubiyetin 80. yılına yaklaşırken, tarihi bir tartışma noktası haline gelmiştir. Tapınak, “barış dolu ülke” anlamına gelse de Japon savaş mazisini anımsatan bir yapıdır. İlk olarak 1869’da inşa edilen tapınak, 2,5 milyon kişinin anısını onurlandırmaktadır ancak 14 savaş suçlusunu “kutsal statüde” kabul etmesi tartışmalara neden olmaktadır.

Komşu Ülkelerden Tepkiler

Özellikle Japonya’nın mağlubiyetini ilan ettiği 15 Ağustos’ta tapınak, savaşta hayatını kaybedenlerin anılması için yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Ancak, Japon İmparatoru için şükran duyulması ve savaşta ölen ataların ruhlarına saygı durulması amacıyla yapılan ziyaretler, komşu ülkelerden diplomatik tepkiler almaktadır. Güney Kore ve Çin yönetimleri, Yasukuni Tapınağı’nı “Japonya’nın geçmiş militarizminin sembolü” olarak görmekte ve Japon hükümeti temsilcilerinin tapınağı ziyaretlerini protesto etmektedir.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio’nun tapınağa gönderilen “kutsal Masakaki çiçeği” dolayısıyla tapınağı ziyaret etmeyi planlamadığı belirtilirken, kabine üyeleri ve milletvekilleri tapınağı ziyaret etmektedirler. Son dönemde, Japonya başbakanlarının Asyalı komşularını rahatsız etmemek için tapınağı ziyaret etmekten kaçındıkları bilinmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.