Pandemiyle birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli, dünya genelindeki birçok insanın konforlu ve sağlıklı bir evde yaşama arzusunun motivasyon kaynağı oldu. Konuya dair açıklanan veriler ise 2021’de dünya çapındaki yaklaşık 259 milyon akıllı ev sayısının, 2023’te 350 milyonu aşacağına dikkat çekiyor.
Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma modeli yaygınlaşıyor. Statista’nın konuya dair yayımladığı verilere göre, dünya genelindeki çalışanların %30’u uzaktan çalışma modelini benimserken, evde geçirilen zamanın artması konforlu bir yaşam arzusunu da beraberinde getiriyor. Bu durum, akıllı evlere olan ilginin gün geçtikçe büyümesine sebep oluyor. Araştırmalar 2021’de dünya çapındaki akıllı ev sayısının yaklaşık 259 milyon olduğuna dikkat çekerken, bu rakamın 2023’e kadar 350 milyonu aşması öngörülüyor. FGM Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fecri Koça ise konuya dair şu açıklamaları yapıyor: “Konforlu bir yaşam arzusu ve akıllı evler artık lüks değil, gereklilik. Biz de geliştirdiğimiz teknolojik altyapıyla inşa etmeye başladığımız akıllı evlerle, her kesimden insanın konfor ve sağlıklı bir yaşama geçiş yapmasına aracı olmaktan gurur duyuyoruz.”
Akıllı evler sürdürebilir dünyaya yeşil ışık yakıyor
Akıllı evlerin yalnızca konforlu bir yaşam değil aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe de yatırım yapmaya kapı araladığını aktaran Fecri Koça, “Akıllı evler kişilerin daha teknolojik bir yaşama geçiş yapmasına olanak tanırken, otomatikleştirilmiş rutinler ve merkezileştirilmiş sistemler enerji tasarrufu sağlıyor. Kişiler teknolojiyi akıllı evler aracılığıyla gündelik yaşamlarına entegre ederken, sürdürülebilir bir dünya için adım atıyor. FGM Yapı olarak bu sirkülasyona ortak olma arzusuyla 2021’de hayata geçirdiğimiz 5 projemiz ve son teknolojiyle uyumlu tasarladığımız yeni projelerle ülkemizi başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada temsil edeceğiz. Bunun ilk adımını şirketimizin bir ayağı olan, 2021’in sonunda Almanya’da kurduğumuz firmamız ile gerçekleştirmeye başladık” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam
Türkiye ve Almanya’da benzersiz mimari yapılar inşa etmek amacıyla çıktıkları yolda 2 bin 500’den fazla kişiyi istihdam etmelerinin yanı sıra yeni projelerle bu sayının daha da artacağını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Fecri Koça, FGM Yapı’nın hedeflerini şu sözlerle paylaştı: “2021 sonunda çalışmalarına başladığımız ve aktif olarak inşaat süreci devam eden 114 dairelik Bostancı Modern ve 320 dairelik Sabiha Gökçen projemizi en kısa zamanda hayata geçirip sağlıklı ve konforlu evlerde yaşamak isteyenlere yeni bir yuva sunağız. Uluslararası bir statüye kavuşarak, Türkiye’yi global inşaat pazarında temsil edeceğiz. Bu yüzden büyüme odaklı bir yıl olarak seçtiğimiz 2022’den çok ümitliyiz. Yeni başarılara imza attıkça daha çok üreteceğiz ve ‘insani değerler’ üzerinde temellenen misyonumuzdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.