Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ev sahipliğinde düzenlenen “IV. Tarım Orman Şurası Tarım Ekonomisi Atölyesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Şimşek’in tarım sektörüne yönelik desteklerine dair detaylar:
Bakan Şimşek, ekonomik güvenliğin milli güvenliğin önemli bir unsuru olduğunu vurgulayarak, ekonomik güvenliğin en önemli boyutunun gıda arz güvenliği olduğunu belirtti. Türkiye’nin tarım sektöründe dünya genelinde önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, tarıma güçlü destekler verdiklerini ve sektörü önceliklendirmeye devam edeceklerini söyledi.
Bakan Şimşek, tarımda sulama ve teknoloji gibi konulara öncelik verdiklerini belirterek, tarım sektörüne doğrudan ve dolaylı finansman destekleri sağladıklarını dile getirdi. Şimşek, çiftçilere sağlanan sübvansiyonlu kredi programının önemine de vurgu yaparak, kredilerin faizinin yüzde 70’ini desteklediklerini ifade etti.
Bakan Şimşek, Türkiye’nin tarımda dünya genelindeki konumunun her geçen gün iyileştiğini belirterek, ülkenin büyüme potansiyelinin hala yüksek olduğunu söyledi. Ekonomi programlarının sürdürülebilir yüksek büyümeyi hedeflediğini ifade eden Şimşek, yapısal dönüşüm programlarıyla ekonomik kazanımların kalıcı hale getirileceğini belirtti.
Bakan Şimşek, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara rağmen enflasyonu kontrol altına aldıklarını ve dezenflasyon sürecine geçtiklerini açıkladı. Programları çerçevesinde ilerlediklerini belirten Şimşek, enflasyonu düşürme hedeflerinin net olduğunu ifade etti.
Toplantıda yapılan açıklamalar, tarım sektörüne verilen desteklerin artarak devam edeceğini ve Türkiye’nin ekonomik gücüne katkı sağlayacağını gösteriyor.