DOLAR 32,3512 0.29%
EURO 35,1638 -0.01%
ALTIN 2.310,251,45
BITCOIN 22937433,74%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saat&Saat “Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Projesi”ni Hayata Geçiriyor
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Saat&Saat “Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Projesi”ni Hayata Geçiriyor

Saat&Saat “Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Projesi”ni Hayata Geçiriyor

Saat&Saat kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hayata geçirdiğiAkıllı Saatler Öğrenci Gelişim KSS Projesi ile yarının büyüklerine zaman yönetimi ve beden saati konularında eğitim verecek. Eğitimlerin yanı sıra atletizm, yüzme, boks, halter, güreş gibi spor dallarından seçilecek başarılı sporcu çocuklara da eğitim ve spor desteği sağlanacak.

ABONE OL
Nisan 20, 2022 09:20
Saat&Saat “Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Projesi”ni Hayata Geçiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü saat markalarının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Saat&Saat, orta öğretim çağındaki çocukların hem biyolojik saatlerini hem de sosyal saatlerini iyi ve verimli kullanmaları konusunda farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirdiği Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ni, düzenlediği online toplantıyla tanıttı. Saat&Saat Pazarlama Direktörü Ayşem Suner ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Betül Ulukol da zaman yönetimi ve bedensel saat konularında önemli bilgiler aktardı.

 

İstanbul Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü’nündesteklediği Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, yarının büyüklerine bugünden zamanı iyi ve verimli kullanmayı öğretmeyi hedefliyor.  Proje kapsamında İstanbul’da 10 ilçe ve 10 okulda, orta öğretim çağındaki 1500 öğrenciye bedensel ve sosyal saatlerini iyi ve verimli kullanımlarına yönelik eğitimler verilecek. Eğitimler Kartal, Maltepe, Üsküdar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Fatih, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultanbeyli ilçelerindeki İstanbul Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü tarafından seçilen okullarda gerçekleştirilecek. Ayrıca başarı sağlayan ancak maddi yetersizlikler yüzünden spor hayatına devam edemeyen öğrencilere de burs desteği sağlanacak.

 

Zaman konusunda çalışan bir şirket olarak zamanın daha iyi kullanılması adına çocukluktan başlayacak bir farkındalık çalışması için yola çıktıklarını söyleyen Saat&Saat Pazarlama Direktörü Ayşem Suner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zamanı yönetmekte zorlanıyoruz. Bunu çocuklarımıza da yansıtıyoruz. Biz de yarının büyüklerine bugünden zamanın tükenen bir kaynak olduğunu ve bu kaynağı bilinçli bir şekilde tüketirlerse ne gibi değerler yaratabileceklerini bilimsel bir yaklaşımla anlatmak istedik. Akıllı zaman yönetimini biyolojik saatle bir araya getirerek çocukluktan başlayan bir farkındalık çalışması oluşturmak istedik.”

 

Proje kapsamında zaman yönetimi eğitimlerinin İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu ve biyolojik saat eğitimlerinin ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Betül Ulukol’un desteğiyle hazırlandığını söyleyen Suner, proje kapsamında atletizm, yüzme, boks, halter, güreş gibi öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği spor dallarından seçilecek başarılı sporcu çocuklara eğitim ve spor desteğinin verileceğinin de altını çizdi.

 

“Zaman dönüştürülebildiğinde anlam kazanır”

İçinde yaşadığımız dönemde bilginin çok hızlı aktığına, zaman konusunda insanların kendilerini hazırlıksız ve çaresiz hissettiklerine dikkat çeken İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, “Bu dönemde bireylerin zamanı çok iyi kullanması, onu kendileri ve toplum için yararlı bir şeylere dönüştürmesi çok önemli. Çünkü zaman ancak bir şeylere dönüştürülebildiğinde anlam kazanır ve kalıcılaşabilir. Aksi takdire uçup gider. Bu nedenle gençlerimize zamanı bilinçli bir şekilde kullanmanın onlara neler kazandırabileceğini anlatmamız gerekli.  Saat&Saat’in hayata geçirdiği bu değerli projeyle çocuklarımızın erken yaşlardan başlayarak akıllı zaman planlamaları ile hayatları boyunca çok büyük başarılara imzalar atabilmeleri mümkün olacak” dedi.

 

Bedenimizin akıllı saatinin ayarını bozmamak gerek!

Bedenimizin bir akıllı saate sahip olduğunu söyleyen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Betül Ulukol ise bu kavramı şöyle açıkladı: “Sağlıklı yaşam pek çok bileşenin ahenkle bir arada ve denge içinde olması ile mümkündür. Bedenimiz, sağlığımızı korumak ve yaşam kalitemizi yükseltmek için bu dışsal faktörlerin etkisini azaltabilmek amacıyla bir uyum içinde çalışma çabasındadır. Sirkadyen ritim dediğimiz döngüsel süreç, bir başka ifade ile bedenimizin akıllı saati, tam da buna hizmet eder. Aslında immün sistemimizden beslenme sistemimize, uykudan egzersize kadar birçok alanda pek çok döngüsel sürecin var olduğunu biliyoruz. Bu döngüler yaşam boyu neyin nasıl olması gerektiği, bizim için neyin daha iyi olduğu konularında bedenimizi yönlendiriyor ve sağlığımızı destekliyor. Bize düşen yaşamımızı sağlıklı şekilde devam ettirebilmek için bedenimizin bu akıllı saatinin ayarlarını bozmamak ve onların rehberliğinde yaşamaya devam etmek.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.