DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.472,820,22
BITCOIN 21316066,13%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eski Pilotun Çilek Yetiştirme Başarısı

Eski Pilotun Çilek Yetiştirme Başarısı

ABONE OL
Nisan 29, 2024 17:31
Eski Pilotun Çilek Yetiştirme Başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Pilot, Seydikemer’de Çilek Sektöründe Fark Yaratıyor

Daha önce uçak pilotu olarak görev yapan Kadrican Pehlivan, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 4,5 dönüm serada topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştirmeye başladı.

İhracat ve İç Piyasa Talebiyle Büyüyen Çilek İşletmesi

Ürün kalitesi ve talepten memnun kalan Pehlivan, serasını farklı mahallelerde 26 dönüme çıkardı ve 5 farklı türde çilek yetiştirdi. Seralarında ağırlıklı olarak kadınlara iş imkanı sunan Pehlivan, ürünlerini Kazakistan, Rusya, Dubai, Malezya ve Singapur gibi ülkelere ihraç ediyor.

Topraksız Tarımın Verimliliği ve Kaliteyi Artırması

Pehlivan, 5 farklı sertifikalı çilek ürettiğini ve topraksız tarım yöntemiyle üretiminin verimliliğinden ve ürün kalitesinden memnun olduğunu belirtti. İç piyasada da zincir marketler ve pazarcılara ürün tedarik eden Pehlivan, çilek satışlarında iç piyasanın yurt dışına göre daha başarılı olduğunu vurguladı.

İstihdam Olanakları ve Artan Talep

Seralarında çalışanların çoğunluğunu bölgede yaşayan kadınların oluşturduğunu ifade eden Pehlivan, 40 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Bu yıl iç piyasada çileğe olan talebin arttığını ve yurt dışına yıllık 30-50 ton arasında ürün gönderdiklerini söyleyen Pehlivan, iç piyasanın kendileri için daha avantajlı olduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.