DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21604150,31%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de Binlerce Kişi Kakava Şenlikleri İçin Kentte Buluştu
  • Zor Haber
  • Magazin
  • Edirne’de Binlerce Kişi Kakava Şenlikleri İçin Kentte Buluştu

Edirne’de Binlerce Kişi Kakava Şenlikleri İçin Kentte Buluştu

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 17:31
Edirne’de Binlerce Kişi Kakava Şenlikleri İçin Kentte Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kakava Şenlikleri Tarihi Sarayiçi’nde Başladı

Edirne’de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Şenlikleri kapsamında binlerce kişi kente akın etti. Tarihi Sarayiçi yarımadasında bugün ateşin yakılmasından önce kente gelenler, yoğunluk oluşturdu.

Turistler Renkli Görüntüler Oluşturdu

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen turistler, Selimiye Camisi Meydanı, Tahmis Meydanı ve Sarayiçi’nde davul zurna eşliğinde oyunlar oynayarak, renkli görüntüler ortaya koydu. Bu yoğunluğun etkisiyle Edirne’de trafikte aksamalar yaşandı.

Valilik Önlemlerini Duyurdu

Valilik, hafriyat ve ağır yük taşıyan kamyon gibi araçların şenliklerin bitimine kadar il merkezine girişinin yasaklandığını açıkladı.

Katılımcılar Heyecanlarını Paylaştı

İstanbul’dan gelen Nurcihan Yurdakul, “Grup olarak bu etkinliğe katılmak istedik. Her sene geliyoruz, bu sene hava da çok güzel. Öğleden sonra Kakava ateşini yakacağız, sonrasında da keyifli vakit geçireceğiz” dedi.

İzmir’den gelen Atiye Olgaç ise, “Ortam çok güzel, insanlar çok eğlenceli. Bu gece kalacağız, akşam ateşin başına gideceğiz. Yarın belirli lokasyonları gezip geri döneceğiz. Sabah özellikle suyun başında dilek dileyeceğiz, dileklerimiz hazır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.