Balparmak Arıcılık Akademisi, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini artırmak hedefiyle sürdürdüğü eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Valiliği ile yapılan işbirliği çerçevesinde Balparmak Arıcılık Akademisi, ‘Temel Arıcılık Eğitimi’ için Marmaris’te arıcı adayları ile buluşmaya hazırlanıyor. Marmaris Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek eğitimlerle arıcı adaylarına, arı türleri, bal hasadı ve arıcılıkla ekonomik kalkınmaya sunacakları katkı gibi birçok önemli bilgi aktarılacak.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika takdim edilecek
Balparmak Arıcılık Akademisi Eğitmeni ve Arıcılık Uzmanı Ali İhsan Öztürk’ün yer aldığı 2 haftalık eğitim programı, 18 Temmuz’da başlayacak, 4 Ağustos’ta sona erecek. Toplamda 84 saat süren eğitimler, günde 6 saatlik süreçlerle tamamlanacak. Eğitimlerin; 18 saati arıcılığa hazırlık, 54 saati arıcılık uygulamaları eğitimi, 12 saati ise iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konularında olacak. 3 ayrı sınav sonucunda en az 50 puan alan adaylar Balparmak ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logolu sertifika almaya hak kazanacaklar.
İstanbul’da Haziran ayı itibarıyla başlayan eğitim desteğini Marmaris’e de taşıyan Balparmak Arıcılık Akademisi, farklı kurumlarla birlikte gerçekleştirilecek eğitimlerde arıcı adaylarına arı ırkları ve özelliklerinden arıcılığın ve arı ürünlerinin ülke ekonomisindeki yerine, bal hasadı ve balın işlenmesinden apiterapiye, zararlılar ve hastalıklarla mücadeleden arıcılıkta mevsimsel bakım işlerine farklı konularda önemli bilgiler aktaracak.
İstanbul’da ‘Ana Arı ve Arı Sütü Üretiminin Eğitimi’ başladı
Balparmak Arıcılık Akademisi’nin “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Arı Ürünleri Üretim Programı” kapsamında ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle ‘Ana Arı ve Arı Sütü Üretiminin Eğitimi’ gerçekleştiriliyor. 27 Haziran’da başlayan ve 5 gün süren eğitimin ilk aşaması, İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin İstanbul Aydos’taki Arılığında saha eğitimi olarak gerçekleştirildi. Eğitimlerin ikinci etabı ise Balparmak Kampüsünde teorik olarak tamamlanan eğitimde süreci başarıyla tamamlayan 15 arıcıya İstanbul İli Arı Yetiştiriciliği birliği onaylı sertifikaları teslim edildi.
Balparmak Arıcılık Akademisi Hakkında:
Balparmak’ın 2018 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) katkılarıyla kurduğu Balparmak Arıcılık Akademisi ile arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı, kırsal kalkınma bölgelerindeki kadınları ve gençleri sektöre kazandırmayı ve balın yanı sıra arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmayı hedefliyor. Akademide arı yaşamı ve biyolojisi, koloni bakımı ve yönetimi, arı hastalıkları, ana arı üretimi, arı ürünleri üretimi, arıcılık ekipmanları, regülasyonlar, nektarlı bitkiler gibi arıcılık mesleğinde kaliteli üretiminin sağlanmasını ve mesleğin sürdürülebilir olmasını sağlayan en temel konularda eğitimler veriliyor. Balparmak Arıcılık Akademisi web sitesi üzerinden verilen uzaktan eğitimlerle ise isteyen herkese arıcılık konusundaki temel bilgilere her zaman ulaşma imkânı sunuluyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.