DOLAR 32,3485 0.24%
EURO 35,0799 -0.17%
ALTIN 2.307,691,34
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerli kozmetik markası Ortadoğu ve Avrupa hedefleri ile sektöre dikkat çekiyor
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Yerli kozmetik markası Ortadoğu ve Avrupa hedefleri ile sektöre dikkat çekiyor

Yerli kozmetik markası Ortadoğu ve Avrupa hedefleri ile sektöre dikkat çekiyor

ABONE OL
Eylül 9, 2021 18:43
Yerli kozmetik markası Ortadoğu ve Avrupa hedefleri ile sektöre dikkat çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi birçok sektörün gelirinde önemli bir gerilemeye neden olurken, kozmetik sektöründe durum tam tersi oldu. Ve Türkiye’de kozmetik sektörü pandemiye rağmen ihracat rakamlarını artırmayı başardı. Bu işlem hacminde önemli bir yere sahip olan yerli firma Mirana Kozmetik yeni hedefleri ile sektörü çok daha ilerilere taşımayı planlıyor.

Kozmetik sektörünün 2020 yılı ihracat rakamlarını değerlendiren Mirana Kozmetik CEO’su Berkant Uluer “Stratejik adımlar atıldığı takdirde, 2021 yılında kozmetik ürünleri ihracatımızın 800 milyon doların üzerine çıkmasını öngörüyoruz.” dedi.

Zorlu pandemi günlerinde yapılan kozmetik ihracatı ülke ekonomisine katkı sağlıyor

2019 yılında açıklanan kozmetik ihracatı rakamlarına göre en büyük payı 70,8 milyon dolar ile Irak alıyor. 54.8 milyon dolarla İran ikinci sırada yer alıyor. Ve 42.3 milyon ile Fransa üçüncü sırada yer alıyor. Son 5 yılda Türkiye’den Ortadoğu ve Avrupa’ya yapılan kozmetik ihracatında yukarı yönlü önemli bir ivme görülüyor. Bu rakamlarda önemli bir paya sahip olan Mirana Kozmetik firması CEO’u konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Uluer sözlerinde hedeflerine yer verdi ve ‘’Tamamen yerli sermaye ile kurulmuş bir şirket olarak geliştirdiğimiz yüzde 100 doğal içeriklerle cilt bakımdan, şampuana, saç boyasından makyaj temizleme ürünlerine geniş bir ürün skalası sunuyoruz. 2019 yılı birçok açıdan zorlu geçmiş olmasına rağmen 60 milyon TL ciroluk satışımız ile yüzde 60 büyüdük ve 2020 yılında 100 milyon TL ciro hedefiyle yurt dışı pazarlarda olmayı sürdüreceğiz. Hedefimiz ise odağımızdaki Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine yapacağımız ihracat ile ülke ekonomisine katkıda bulunmak’ ’dedi.

Pandemi ile doğan yeni ihtiyaçları doğru okumak çok önemli

Pandemi sürecinde pek çok alışkanlar değişti. Ve kişisel bakım ürünlerine karşı olan ilgi arttı. Bu değişim kozmetik sektörüne önemli bir hareketlilik kattı. Bu değişime dikkat çeken Berkant Uluer “Salgın nedeniyle tüm dünyada insanlar, evlerinde hiç olmadığı kadar fazla zaman geçirmeye başladı. Bu durum, bulaş riskinin de etkisiyle kişisel bakım ritüellerinin eve taşınmasına neden oldu. Özellikle cilt ve saç bakımına dair uygulamalar evlerde yapılmaya başlanırken, artan sağlık kaygısı da ürün içeriklerinin ne denli doğal olduğuna yönelik sorguları artırdı. Bu noktada sektör olarak atacağımız adımlarda yalnızca rotalarımızı doğru yöne çevirmeye değil, değişen ihtiyaç ve talepleri doğru okumaya da ihtiyacımız var.” diye konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.