DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2070527-1,58%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yatay Yaşam Hattı

Yatay Yaşam Hattı

ABONE OL
Mayıs 9, 2022 08:38
Yatay Yaşam Hattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Yatay yaşam hattı güvenlik sistemleri, iş hayatında birçok işçinin yaşamda tutulmasını sağlamaktadır. Yaşamın yahut da sağlığın yitirilmesi gibi riskleri ortadan kaldıran teknik bir ekipman olarak kullanılmaktadır. Özellikle yüksek yerlerde çalışmak zorunda olan iş insanlarına can güvenliği sağlaması bakımından önem arz etmektedir. İşveren olarak adlandırılan işletme sahiplerinin, çalışan emekçilerinin iş verimlerini arttırmak ve can güvenliğini sağlamak amacıyla işyerlerinde kullanılması zorunlu ve tedarik edilmesi gereken bir araç olarak gözükmektedir.

 

Kanunun Zorlayıcı Gücü ile Oluşan Emniyet

Yüksek iş alanlarında çalışma yapmak zorunda olan kişiler için Try Mühendislik yatay yaşam hattı güvenlik sistemleri, olası düşme durumunda en az oranda zarar görecek şekilde tasarlanmaktadır. Köprü yahut da konut ile çatı gibi yerden oldukça yüksek çalışma alanlarında bu sistem sayesinde can güvenliği temin edilmektedir. Düşen ekipman ya da işçinin zarar görmemesi için sistem, enerjiyi emme özelliği sağlamaktadır. Bundan dolayı da yatay biçimde sabitlenen bu sistem sayesinde hem araç gereç hem de insanlar zarar görmemektedir.

 

Yatay yaşam hattı mobil ya da sabit olarak çeşitlere ayrıla bilmektedir. Malzemeleri son derece dayanıklı ve nitelikli materyallerden oluşmaktadır. Çalışma alanlarında korkuluk yahut da parapetlerin bulunmaması durumlarında, bu güvenlik sistemi kanuni bir zorunluluk olarak mutlak surette kullanılmaktadır. Bundan dolayı da sistem materyalleri salt çelik malzemelerden üretilmektedir.

 

Dayanıklılık ile Gelen Emniyet

Bu da sistemin dayanıklılığını arttırmaktadır. Güvenlik ve emniyet konusunda son derece verimli bir kullanım göstermektedir. Son derece sağlam bir yapıya sahip olan yatay yaşam hattı güvenlik sistemleri, aynı zamanda güvenilir olması adına içerisinde özellikler barındırmaktadır. Sahip olduğu gereçler yardımı ile güvenlik tedbirlerini oluşturabilmektedir. İndüktör ile braket, bu gereçlerin başında gelmektedir. Aynı zamanda şok emici ile şaryo ve halatlar, sistemi bütünleştiren gereçler arasında yer almaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.