DOLAR 33,9999 0.3%
EURO 37,8384 0.61%
ALTIN 2.821,050,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van SGK İl Müdürü Uyardı: Sahte Borç Duyurusuyla Dolandırıcılara Dikkat!
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Van SGK İl Müdürü Uyardı: Sahte Borç Duyurusuyla Dolandırıcılara Dikkat!

Van SGK İl Müdürü Uyardı: Sahte Borç Duyurusuyla Dolandırıcılara Dikkat!

ABONE OL
4 Eylül 2024 16:31
Van SGK İl Müdürü Uyardı: Sahte Borç Duyurusuyla Dolandırıcılara Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, bazı dolandırıcıların vatandaşlara sahte Genel Sağlık Sigortası borcu bildirimi yapıp IBAN numarası vererek ödeme talebinde bulunduğunu belirtti. Göksoy, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Gerçek Durum: SGK’nın Resmi Ödeme Yöntemleri

Abidin Göksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumunun, SMS veya IBAN üzerinden Genel Sağlık Sigortası borcu tahsilatı için herhangi bir uygulaması bulunmamaktadır. GSS borcu olan vatandaşlar, borçlarını anlaşmalı bankalardan bankamatiklerden, internet bankacılığından, mobil bankacılıktan veya e-devlet üzerinden sadece TC kimlik numaralarıyla SGK ödemeleri veya SGK prim tahsilatları üzerinden yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara Çağrı: Dikkatli Olun!

Göksoy, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. “Gönderilen sahte IBAN numaralarına veya hesap numaralarına para aktarılması durumunda dolandırıcılık mağduru olunabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tür mesajlara itibar etmemelerini ve resmi ödeme kanallarını kullanmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Van SGK İl Müdürü Abidin Göksoy’un uyarısına göre, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli ve dikkatli olmaları gerekiyor. Sahte borç duyurularına itibar etmeden önce resmi kanallardan bilgi alınması önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.