DOLAR 33,9999 0.3%
EURO 37,8384 0.61%
ALTIN 2.821,050,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Astronotları İsveç’te

Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Astronotları İsveç’te

ABONE OL
31 Ağustos 2024 20:36
Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Astronotları İsveç’te
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ax-3 Ekibi İsveç’te

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunu gerçekleştiren Ax-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden astronotlardan oluşuyor. Bu ekip, İsveç’in başkenti Stockholm’de gençlerin sorularını yanıtladığı bir panelde yer aldı.

Alper Gezeravcı’ya İsveç’ten Altın Madalya

Astronomi Gençlik Derneği tarafından uzaydaki başarılı çalışmaları nedeniyle altın madalya verilen Alper Gezeravcı, “Ax-3’ün görevi bünyesinde ülkelerimiz adına icra ettiğimiz bu program; İsveç gençliği açısından da taşıdığı mana ve onlara katkısı önemli olduğu için bizi madalya ile onurlandırdılar” açıklamasında bulundu.

Gezeravcı: İlk Uzay Misyonumuzun Ardından Yoğun Çalışmalar Yaptık

Gezeravcı, İsveç’te birkaç gün daha programlara katılacaklarını belirterek, “Ülkemizin ilk uzay misyonunu şubat ayında tamamlamamızın ardından ülkemize dönüşle birlikte yoğun çalışmalar yaptık. Çeşitli üniversitelerde ve halkımızla buluşmalar düzenleyerek, görevimizin hikayesini gelecek nesillere ilham verecek şekilde anlatmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ax-3 görevini icra eden astronotlar, Türkiye’de gerçekleştirdikleri ilk buluşmanın ardından İsveç’te ikinci buluşmayı gerçekleştiriyor. Türkiye’nin uzay çalışmaları ve Ax-3 misyonu, gençler üzerinde önemli bir etki yaratmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.