DOLAR 32,3758 0.17%
EURO 35,0846 -0.04%
ALTIN 2.324,870,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sinop’ta korkutan görüntü: Sarıkum’da doğal hayat risk altında
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Sinop’ta korkutan görüntü: Sarıkum’da doğal hayat risk altında

Sinop’ta korkutan görüntü: Sarıkum’da doğal hayat risk altında

ABONE OL
Eylül 7, 2021 10:58
Sinop’ta korkutan görüntü: Sarıkum’da doğal hayat risk altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinop’un Sarıkum Tabiat Koruma Alanı’nda bulunan Sarıkum Gölü’nün denizle bağlantısını sağlayan boğaz tomruklar ve çöplerle kapandı. Balıkların, yavru kuşların ve su kaplumbağalarının göç noktası olarak kullandığı boğazın kapanması ve kirlilik göldeki canlı yaşamını tehdit ediyor.

Sinop’ta yaşanan sel felaketi sonrası binlerce tomruk sel sularıyla birlikte denize ulaştı. Açıkta deniz trafiğini olumsuz etkileyen tomruklar, kıyılarda da sahillerde birikme yaparak olumsuzluklara neden oldu. Samsun sahillerinde dahi görülen tomruklar Sinop’ta ağırlıkla İncirpınarı ve Sarıkum sahillerinde birikti. Dalga hareketleri nedeniyle Sarıkum Gölü’ne de ulaşan tomruklar gölün denizle bağlantısını sağlayan boğazı tamamen kapattı. Balık ve yavru kuşların göç noktası olan boğaz aynı zamanda göle gerekli oksijeni su sirkülasyonuyla da sağlıyordu. Durum canlı yaşamını tehdit etmeye başladı.

Sarıkum ve İncirpınar sahillerinde tomrukların toplanma çalışmaları devam ederken vatandaşlar Sarıkum Gölü’nden balık ölümlerinden endişe duyduklarını belirterek, çalışmalara burada öncelik verilmesini istedi.

Ünsal Karka – Osman Aksu
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.